Контрабандни златни и сребърни изделия /1557 грама/ иззеха митнически служители

...
Контрабандни златни и сребърни изделия /1557 грама/ иззеха митнически служители
Коментари Харесай

Контрабандни бижута иззеха митничари на "Малко Търново" и "Лесово"

Контрабандни златни и сребърни произведения /1557 грама/ иззеха митнически чиновници на пунктовете "Малко Търново " и "Лесово " при разкрити три опита за незаконен импорт. Това заяви Катя Иванова, представител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Огърлица и обици от злато с тегло 322 грама задържали при инспекция, на влизащ в страната от Турция рейс, ръководен от турски жител. Под шофьорската седалка е открит найлонов плик, в който са били увити бижутата.

Други недекларирани 408 грама златни и 511 грама сребърни украшения са открити в дамската чанта и облеклата на българска гражданка, пътуваща с рейс от Турция за България. Автобусът с българска регистрация е дошъл на граничния контролно-пропускателен пункт "Малко Търново ". Бижутата са открити в джобове по облеклата и в дамската чанта на пътничката. Срещу нея е формиран акт по Закона за митниците и Валутния закон.

При различен случай, на пункта "Малко Търново " идва рейс, ръководен от румънски жител, пренасящ туристи от Турция за Румъния през България. Шофьорът на рейса е заявил, че придвижва 180 грама златни украшения, за които е подал валутна декларация.

При премерване на заявеното от него злато, митническите чиновници откриват, че то е 227 грама и надвишава заявеното количество. При последвалата митническа инспекция на рейса и багажа на пасажерите, митническите чиновници откриват в остарели обувки на водача, сложени в ръчната му чанта, още два пакета с недекларирани 89 грама златни произведения. Цялото количество от 316 грама златни произведения е конфискувано. Срещу румънския жител - водач на рейса, е формиран акт за нарушаване на Валутния закон и Закона за митниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР