Контрабандни изделия от благородни метали за близо 30 000 лева

...
Контрабандни изделия от благородни метали за близо 30 000 лева
Коментари Харесай

Хванаха забранени бижута за 30 000 лева

Контрабандни произведения от благородни метали за близо 30 000 лв. откриха митническите чиновници в дамските чанти на пет румънски гражданки, влизащи в страната от Турция.

Вчера на границата с Турция идва рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител. Той е оповестил в зоната за митнически надзор, че придвижва 234 текстилни произведения – облекла и 36 парфюма, носещи лога на известни марки.

Стоките са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. Пътниците декларирали, че не придвижват артикули и валутни полезности за обявление. При последвалия подробен митнически надзор в дамските чанти на пет румънски гражданки са открити пакети със златни и сребърни бижутерийни произведения – гривни, пръстени, медальони, огърлици, обеци.

Две от пътничките пренасяли общо 200.51 грама,  изделия от злато, а  другите три – 1660.5 грама, произведения от сребро. Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 1861.01 грама са на стойност 29 011 лв..

Етикети: контрабандамитници

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР