Контра протестът пред БНР в защита на Светослав Костов ©

...
Контра протестът пред БНР в защита на Светослав Костов ©
Коментари Харесай

Нов протест в БНР - този път в защита на генерания директор

Контра митингът пред БНР в отбрана на Светослав Костов

© Велко Ангелов Контрапротест в отбрана на генералния шеф на БНР Светослав Костов събра в понеделник пред радиото работещи в разнообразни звена на медиата, които показаха неодобрение от поисканата му от Съвет за електронни медии оставка.
Те дефинираха наличието си пред радиото не като митинг, а като демонстрация на поддръжка за Светослав Костов с главно искане да му бъде даден късмет да осъществя концепцията, с която завоюва състезанието за общоприет шеф преди два месеца и да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Демонстриращите считат, че членовете на Съвет за електронни медии са приели едностранчиво обстоятелствата за обстановката в БНР. Те настоящха за ясни критерии за поисканата оставка на Костов, тъй като в противоположен случай медиата щяла да се дестабилизира. В поддръжка на генералния шеф прозвуча и осъществяване на гайда.
От присъстващите на събитието стана ясно, че те плануват до края на седмицата, най-вероятно в петък, да има сходна акция и пред постройката на Съвет за електронни медии.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики След развиването на абсурда с изказванията за оказван напън за премахване на правосъдния кореспондент на БНР Силвия Великова от ефир, медийният регулатор на изключително съвещание на 27-и септември даде едноседмичен период на генералния шеф на публичното радио Светослав Костов да подаде оставка. В противоположен случай в седмицата сред 7 и 11 октомври на свое постоянно съвещание Съвет за електронни медии ще стартира процедура за предварителното преустановяване на мандата му. Пред медиите обаче Костов към този момент неведнъж разгласи, че няма желание да подава оставка.
По-рано предходната седмица Съвет за електронни медии изпрати и сигнал до прокуратурата след среща с редколегията на " Хоризонт ", на която бяха изнесени обстоятелства за външен напън над публицисти и над самия общоприет шеф.
Софийската районна прокуратура към този момент е почнала инспекция по сигнала на Съвет за електронни медии, като в институцита през днешния ден са били снети показания на журналистката Силвия Великова, на зам.-главния редактор на " Хоризонт " Даниела Късовска, на някогашния шеф на програмата Ивайло Савов и на някогашния и.д. шеф Николай Кръстев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР