Континенталната организация категорично осъжда завземането на властта от военните в

...
Континенталната организация категорично осъжда завземането на властта от военните в
Коментари Харесай

Африканският съюз замрази членството на Габон заради преврата

Континенталната организация " изрично осъжда завземането на властта от военните в Република Габон ", разгласи Апелативен съд в официално съобщение, оповестено в " Екс ". Съветът за мир и сигурност на организацията " реши да прекрати неотложно присъединяване на Габон във всички действия на Апелативен съд, неговите органи и институции ".

Лидерът на габонската съпротива Ондо Оса съобщи през днешния ден, че военният прелом в страната му е " дворцов прелом ", целящ да резервира системата, построена от сваления президент.

" Трябва да имаме поради подтекста. На първо място, това не е държавен прелом, а дворцов. Олиги Нгема е братовчед на Али Бонго. Кланът Бонго сметнаха, че би трябвало да отстранят Али Бонго, с цел да продължат дейно системата Бонго ", съобщи той.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш акцентира през днешния ден, разяснявайки превратите в Африка, че военните държавни управления не са решение на проблемите.

" Много страни са изправени пред дълбоки проблеми в ръководството. Но военните държавни управления не са решение ", съобщи Гутериш, представен от Българска телеграфна агенция. Военните държавни управления " изострят проблемите. Те не могат да решат рецесията, а единствено да я влошат ".

" Призовавам всички страни бързо да вкарат надеждни демократични институции и господство на закона ", добави генералният секретар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР