Континентален Китай съобщи за повече от 1000 нови случая на

...
Континентален Китай съобщи за повече от 1000 нови случая на
Коментари Харесай

Китай съобщи за рекордните за страната 1000 нови случая на коронавирус за денонощие 


Континентален Китай заяви за повече от 1000 нови случая на болест с ковид, открити в десетки градове, което е най-големият брой, регистриран на дневна база от началото на пандемията, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30973
Вариантът Омикрон на ковид принуди управляващите в североизточния град Чанчун да наложат локдаун, а във финансовият център Шанхай бяха затворени всички учебни заведения. 

Въпреки маркирания връх, новите инфекции в Китай са доста по-малко в сравнение с в други страни. Същевременно растежът на заболеваемостта може да затрудни упоритостта на Пекин за „ динамично изчистване “, с което да се спре разпространяването на вируса допустимо най-бързо, показва Ройтерс.

Вчера Китай откри 703 локално излъчени асимптоматични случая на ковид, сочат данните на здравните управляващи. Ден по-рано новозаразените бяха 435.  Вчера бяха регистрирани и 397 случая предадени на локално равнище, които Китай класифицира настрана. Ден по-рано те бяха 435.

Няколко града, в които бяха регистрирани инфекции, взеха ограничения, като провеждането на многочислени всеобщи тествания на популацията, ограничение на достъпа на транспортни средства до автомагистрали, анулиране на присъственото образование в учебните заведения, както и развлекателните събития на закрито.

Сред най-тежко засегнатите от разпространяването на разновидността Омикрон е Североизточната провинция Цзилин. Властите на 9-милионният град Чанчун, който е столица на провинцията, не разрешиха на хората да излизат от домовете си, в случай че нямат съществени аргументи. Освен това бизнесите, които не са от жизненоважно значение, краткотрайно би трябвало да преустановят активността си. Подобни ограничения бяха наложени и в някои елементи на втория максимален град в провинцията – град Цзилин.

Междувременно финансовият център на Китай - Шанхай заяви, че от на следващия ден затваря всички начални, междинни и висши учебни заведения. Учениците и студентите ще би трябвало да преминат към отдалечена форма на образование. Детските градини и предучилищните заведения в Шанхай също ще анулират занятията си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР