Консумацията на ябълки носи много ползи за здраветоКакво ще се

...
Консумацията на ябълки носи много ползи за здраветоКакво ще се
Коментари Харесай

5 промени в тялото, ако започнете да ядете редовно ябълки

Консумацията на ябълки носи доста изгоди за здравето

Какво ще се случи с тялото ви, в случай че започнете да ги консумирате постоянно, разкрива .

1. Загуба на тегло

Фибрите са доста значими за поддържане на форма, само че множеството хора не получават задоволително от тях посредством храната. Една ябълка обезпечава една пета от дневната потребност от фибри. По-специално, ябълките съдържат пектин - тип разтворими фибри, които ви карат да се чувствате сити по-дълго.

Изяждайки една ябълка преди хранене, тялото ви си набира тези скъпи хранителни субстанции и те предотвратяват несъразмерната консумация на храни, отлагащи се във тип на мазнини. В допълнение, фибрите понижава равнищата на холестерола и предотвратява наддаването на тегло.

2. Подобряване положението на зъбите и венците

Ябълките способстват за производството на слюнка, което предотвратява образуването на плака. Плаката е пласт от бактерии, който покрива зъбите и е повода за тяхното пожълтяване.

Ябълките имат абразивна текстура, сходна на четка за зъби, която работи като скраб за зъби. Но все пак това не би трябвало да злоупотребявате с техните " хигиенични " свойства. Мийте зъбите си с паста за зъби и ги четкайте усърдно след всяко хранене.

3. Укрепване на имунитета

Изобилието от антиоксиданти и други хранителни субстанции, открити в ябълките, като флавоноиди (основно кверцетин) и тритерпеноиди, оказва задоволително мощен резултат върху имунната система. В резултат на това ще боледувате по-рядко. Не забравяйте, че тези съединения се намират основно в корите, тъй че не белете от ябълките преди консумация!

4. Подобряване на концентрацията

Учени от Харвард потвърждават, че ябълките забавят процеса на стареене на мозъка. Този апетитен плод покачва равнищата на невротрансмитерите, виновни за поддържането на паметта. Ежедневната консумация на ябълки доста понижава риска от развиване на заболяването на Алцхаймер посредством възстановяване на концентрацията.

5. Подобряване функционалността на черния дроб

Черният дроб е виновен за детоксикацията на тялото. Токсините, които попадат индиректно в него от замърсители на околната среда, или непосредствено посредством несъразмерна консумация на алкохол и изкуствено ароматизирани храни, са пагубни за този орган.

Ябълките са богати на кверцетин, мощен антиоксидантен флавоноид, който оказва помощ за детоксикацията на тялото, като по този метод улеснява действието на черния дроб.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР