Консултациите. Снимка: Скрийншот от видео БСП се обяви категорично за провеждането

...
Консултациите. Снимка: Скрийншот от видео
БСП се обяви категорично за провеждането
Коментари Харесай

Нинова при Радев: Не мога да повярвам, че се върна моделът ГЕРБ и Бойко Борисов беше изпран!

Консултациите. Снимка: Скрийншот от видео

Българска социалистическа партия се разгласи изрично за провеждането на нови парламентарни избори по време на консултациите при президента Румен Радев. Те подчертаха, че от първия ден настояват, че това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната. 

„ Агонията може да се приключи единствено с предварителни избори. Това държавно управление беше основано порочно, като съобщи очакванията за смяна. Вместо да се борят с мафията и задкулисието, изпраха мафията и задкулисието “ , акцентира Корнелия Нинова. И добави:

„ Приоритетите на това държавно управление не са изпълнени. Щенген по въздух и вода е унизително за България и ни слага като второстепенна страна. Еврозона за 2025 година също се отдалечава като опция. ПВУ не е осъществен и се слага под риск енергийната непоклатимост на страната. “

Според Нинова държавното управление и сглобката са посветили девет месеца единствено и само на разпределението на постовете в страната . В същото време огромните проблеми не са решени и тя ги избори: неприятно опазване на здравето, демографска злополука, приходите на хората, монополи, картели, стопански лобита изсмукват парите на хората .

„ Няма институция и страна, която да ги спре. Пренесоха властта в Народното събрание, само че убиха парламентаризма. Приемат се закони на две четения в един ден. Никой не може да планува дейностите си – нито бизнеса, нито фамилиите. Единствената им цел е да разпределят регулаторите, основния прокурор, Висш съдебен съвет и Инспектората към Висш съдебен съвет. Това подсигурява мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат законните “ , уточни още Нинова пред президента. 

На негов въпрос дали Българска социалистическа партия ще направи опит да сформира държавно управление , в случай че получи третия и финален изследователски мандат, тя уточни:

„ Ние не можем да приемем, че се върна модела на ръководство на ГЕРБ и беше изпран Бойко Борисов. Ние няма да участваме в настройка в 49-ия парламент. “ 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР