Консултативният съвет за национална сигурност при президента реши днес да

...
Консултативният съвет за национална сигурност при президента реши днес да
Коментари Харесай

Съветът за национална сигурност реши да има нова стратегия за отбраната до 2030 г.

Консултативният съвет за национална сигурност при президента реши през днешния ден да бъде готова нова стратегия за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили на Република България, която да обхване интервалът от 2020 до 2030 година Държавният глава Румен Радев разгласи, че новата тактика би трябвало да " реши проблемите по отношение на неокомплектуваността, по отношение на мотивацията, подготовката, професионалното развиване и персонално съоръжение на българските военнослужещите и да подсигурява ефикасен развой на придобиване на нова бойна и обслужваща техника и поддържането на остарялата такава ".

Консултативният съвет за национална сигурност заседава към 4 часа през днешния ден за роля на България за развиването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз в подтекста на българското европредседателство.

След съвещанието президентът разгласи, че приветства признатият от държавното управление проект, съгласно който до 2024 година разноските за защита би трябвало да бъдат до 2% от Брутният вътрешен продукт. " Ние стигнахме до доста значим консенсус - че този проект остава открит и би трябвало навреме да бъде прегледан и надграждан, тъй че България да преследва развиването на съответни отбранителни качества ", разгласи още Радев. От думите му се разбра, че до 30 септември т. година да бъде осъществен обзор и при нужда актуализиране на проекта за повишение на разноските за защита по-рано.

България ще показа концепция за създаване на интернационален институт за устойчиви технологии и теоретичен център за Югоизточна Европа, реши още съвета за национална сигурност.

" Всички тези амбициозни цели могат да бъдат реализирани с виновни дейности и доста ефикасна съгласуваност сред съответните виновни институции. Много се веселя, че през днешния ден обсъдихме тези въпроси и стигнахме дружно до тези решения. Това е пътят дружно с консолидирани старания да имаме триумф ", разгласи Радев.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР