Консултантската компания Moody's Analytics прогнозира, че климатичните промени ще създадат

...
Консултантската компания Moody's Analytics прогнозира, че климатичните промени ще създадат
Коментари Харесай

Климатичните промени ще ни струват $69 трилиона до 2100 година

Консултантската компания Moody's Analytics предвижда, че климатичните промени ще основат вреди на стопанската система на света за $69 трилиона до 2100 година при увеличение на температурите с до два градуса по Целзий.

При повишаване с 1,5 градуса по Целзий - равнище, което ще стабилизира климата, съгласно специалистите, вредите въпреки всичко ще бъдат значими - $54 трилиона. По-високо нарастване на температурите значи ще донесе и още повече вреди, както и необратими резултати за планетата ни.

Докладът показва, че повишението на температурите ще нанесе вреди върху здравето и продуктивността на работещите, а все по-честите естествени бедствия ще увредят сериозно значима инфраструктура, както и жилища и офис здания. От компанията показва, че климатичните промени "не са нещо, което се случва внезапно, не са потрес за стопанската система ", само че "ще стават все по-тежки с всяка минала година ".

Най-вероятните директни резултати върху здравето на хората ще бъдат носени от водата и въздуха болести. Повишените температури ще разрешат на комарите и мухите да се пренесат в нови райони, пренасяйки със себе си и рискови болести. В най-хубавия случай, този резултат ще усили болничните, като ще усили и разноските за опазване на здравето.

Продуктивността на работещите, изключително земеделци, строители и други, които работят навън, ще бъде съществено понижена.

Най-тежко наранена страна ще бъде Саудитска Арабия - брутният ѝ вътрешен артикул ще намалее с над 10 % до 2048 година Moody's предвижда и по-ниско търсене на нефт и природен газ. От 12-те най-големи стопански системи в света, Индия ще понесе максимален удар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР