Констатацията дава известна надежда, че лекарства от този тип могат

...
Констатацията дава известна надежда, че лекарства от този тип могат
Коментари Харесай

Изненадващ страничен ефект на „синьото хапче”

Констатацията дава известна вяра, че медикаменти от този вид могат да бъдат пренасочени към попречване на обща форма на деменция, написа Euronews Проучването включва близо 270 000 мъже, диагностицирани с еректилна дисфункция и без когнитивни проблеми. Средната им възраст е 58.5 години и положението им е било проследено за интервал от над 5 години.

Около 55% от тях са приемали медикаменти като силденафил (виагра), тадалафил (циалис), варденафил и аванафил, които работят посредством разширение на кръвоносните съдове. Именно тези пациенти са посочили понижен риск от Алцхаймер, показва изследването, оповестено в сп. Neurology. Няколко по-раншни проучвания също оповестяват за " вероятни невропротективни изгоди " от използването на подобен вид лекарства при животни.

„ Ние обезверено се нуждаем от лекувания, които могат да предотвратят или забавят развиването на заболяването на Алцхаймер, само че са нужни повече проучвания, с цел да се потвърдят тези открития, да се научи повече за евентуалните изгоди и механизми на тези медикаменти и да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР