Консорциумът Детско здраве“ с водещото участие на фирма Главболгарстрой“, който

...
Консорциумът Детско здраве“ с водещото участие на фирма Главболгарстрой“, който
Коментари Харесай

ГБС не пуска милионите за строеж на нова детска болница

Консорциумът „ Детско здраве “ с водещото присъединяване на компания „ Главболгарстрой “, който завоюва контракта за реорганизация на остаряло скеле в кампуса на Александровска болница и построяването на детска болница, не счита да се отхвърля от плана. Дружеството през вчерашния ден е показало две разнообразни визуализации за бъдещия комплекс въпреки изказванията на служебния районен министър Виолета Комитова, че договорът следва да бъде разгрогнат. Според Комитова няма по какъв начин с контракт за реорганизация да се извърши радикално друга активност – побутване на скелето и градеж на напълно нова постройка. Фирмата е на друго мнение и свика публицисти да ги твърди в изгодите от плана. Оттам упрекнаха представители на инициативния комитет, събрал над 90 000 подписа с искане за същинска детска болница, че се пробват да забавят проекта.

От ГБС упрекнаха представителите на комитета, че не схващат от терминология и няма никакъв проблем с контракт за реорганизация да се строи нова постройка. Не стана ясно на какво съображение компанията смята, че разноските по активност побутване и създаване на напълно нова болница ще са същите като за реорганизация на остарялото скеле по към този момент подписания контракт за 78 млн. лева Не се разбра и какво тъкмо функционално задание ще се употребява – към публичната поръчка има препоръчани разпределения за отделения и поток на пациентите, само че на база съществуващата сега структура. От компанията отхвърлиха да отговорят и на въпроса по какъв начин ще се съблюдава подробния организационен проект за региона, който не разрешава висока постройка в региона.

7-8 месеца  ще продължи бутането на остарялата структура, в случай че се тръгне в тази посока, признават от ГБС. Експертите смятат, че гърмеж не може да се употребява. Според лекари това ще затрудни работата на разположените наоколо клиники и лечебни заведения – на броени метри от структурата е психиатрията на Александровска болница, наоколо е и Майчин дом. От строителната компания признават, че звук ще има. ГБС настояват, че настояванията на родители, архитекти и лекари за нов разбор на потребностите и деликатно структуриране на болничното заведение единствено ще забави плана и строителните действия ще могат да почнат след 7-10 години. Това изказване изостри настроенията и докара до преждевременно прекратяване на презентацията на плана.

След вчерашната среща от самодейността за същинска детска болница настояха служебното държавно управление да излезе с дефинитивна и ясна позиция по въпроса. „ Г-н  Президент, чакаме да вземете решение в този момент, до момента в който още можете.  Г-н Министър-председател, чакаме Вашето решение за преустановяване на публичната поръчка за довършването на остарелия градеж, тъй като тя опонира на закона, на мнението на Вашия министър на районното развиване и на упованието на 90 000 български жители “, написаха от самодейността за същинска детска болница.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР