Консервативният политик и бившият му началник на кабинета Бернхард Бонели

...
Консервативният политик и бившият му началник на кабинета Бернхард Бонели
Коментари Харесай

Обвиниха бившия австрийски канцлер Курц в лъжесвидетелстване

Консервативният политик и някогашният му шеф на кабинета Бернхард Бонели са упрекнати в предоставяне на погрешни показания пред анкетна комисия, проверяваща държавното управление за хипотетична корупция поради абсурда " Ибиса ".

 

Самият Курц изрично отхвърли обвиняванията, като написа в обществената медийна платформа X: " Очаквам с неспокойствие истината най-сетне да излезе нескрито и обвиняванията да се окажат безпочвени. "

 

Очаква се процесът против него да стартира на 18 октомври и в случай че бъде приет за отговорен, Курц може да получи до три години затвор, се показва в изказване на съд във Виена.

 

Делото се концентрира върху въпроса дали някогашният канцлер е дал отговор правилно на чуванията в парламентарните комисии през 2020 година и 2021 година, когато е бил запитан за назначения в държавната холдингова компания OBAG, която ръководи вложенията в отчасти или напълно национализирани австрийски компании.

 

Припомняме, че Курц напусна поста през 2021 година, откакто прокурорите започнаха против него и още девет души следствие по съмнения в корист с доверие, корупция и подкупи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР