Консервативния премиерът на регион Мадрид Кристина Сифуентес подаде днес оставка

...
Консервативния премиерът на регион Мадрид Кристина Сифуентес подаде днес оставка
Коментари Харесай

Премиерът на регион Мадрид подаде оставка след кадри за кражба и скандал с диплома

Консервативния министър председателят на район Мадрид Кристина Сифуентес подаде през днешния ден оставка след обвинявания, че е фалшифицирала дипломата си за магистър и появяването на видео от 2011 година, показващо, че е крала в магазин, съобщи Би Би Си.

Тя осъди персоналната офанзива с стартирането на остарялото видео, което демонстрира по какъв начин предава неща от чантата си на охранител в супермаркет. Твърди се, че взела крем против бръчки, струващ 40 евро.

Сифуентес (53 г.) се отхвърли предходната седмица от дипломата си за магистър по право, откакто се оказа, че два подписа върху документа са фалшифицирани.

Тя е авторитетен политик в консервативната Народна партия и бе подложена на напън от опозицията да подаде оставка след този случай, а днешното видео наподобява ѝ пристигна допълнително.

Сифуентес съобщи на конференция през днешния ден, че е възнамерявала да подаде оставката си идната седмица, само че последното развиване на събитията ускорило нещата.

„ Всички мои дейности, целият ми живот бе подложен под въпрос “, сподели Сифуентес, потвърждавайки, че е жертва на всеобщ линч. Тя назова вземането на крема „ неволна неточност. След като го платила, а пуснали.

Скандалът с дипломата избухна предходната седмица, като новинарски уебсайт разгласи, че не ходила на лекции и пропуснала изпити. Сифуентес отхвърли това да е правилно и заплаши да съди изданието, като разгласява дипломата, получена след следване в интервала 2011-2012 година в мадридския университет „ Крал Хуан Карлос “.

Вузът също пострада от абсурда, като деканът на факултета по право бе отхвърлен от служба, откакто в началото поддържа Сифуентес. Преди това заместник-деканът подаде оставка в митинг против подправяне на подписа ѝ в дипломата.
В район Мадрид живеят 6,5 млн. души, а той обгръща и испанската столица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР