Консервативни активисти се събират днес в Париж на протест срещу

...
Консервативни активисти се събират днес в Париж на протест срещу
Коментари Харесай

Консерватори в Париж на простест срещу закон, позволяващ ин витро за лесбийки

Консервативни деятели се събират през днешния ден в Париж на митинг против законопроект, която ще дава на лесбийски двойки и неомъжени дами достъп до оплождане " ин витро " и обвързваните с това процедури, съобщи Асошиейтед прес.

Католически и крайнодесни групи, които през 2013 година организираха всеобщи демонстрации против легализирането на хомосексуалните бракове във Франция, са уредници на днешната демонстрация. Те упорстват, че подготвяната мярка лишава децата от правото на татко.

ЛГБТ деятели и леви групи възнамеряват за през днешния ден контрадемонстрация в Париж. За да предотврати принуждение, полицията е блокирала няколко парижки улици.

Законопроектът е част от по-широки биоетични законодателни ограничения, които понастоящем се разискват в Националното заседание (долната камара на парламента). Предвижда се френската здравноосигурителна система да поема разноските по процедурите за всички дами под 43-годишна възраст. В няколко други страни също се предлага оплождане за лесбийки и неомъжени дами. Досега френските закони позволяваха " ин витро " единствено за безплодни хетеросексуални двойки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР