Конкурсът за доставка на американски изтребители Ф-16 бе опорочен. Американските

...
Конкурсът за доставка на американски изтребители Ф-16 бе опорочен. Американските
Коментари Харесай

Радев: Конкурсът за нов изтребител бе опорочен, това е удар по България

Конкурсът за доставка на американски изтребители Ф-16 бе изопачен. Американските ни сътрудници печелят този конкурс с политически лобизъм. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто взе присъединяване в освещаването на бойните флагове във връзка Йордановден.
 
„ Конкурсът бе изопачен. Настоявах да се съблюдава процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за най-благоприятен избор, без значение от вида аероплан. Правителството направи тъкмо противоположното - разгласи победител в прорез със личните негови и на Народното събрание правила. Дори се ангажира да надплати голяма сума. За мен това е троен удар по България “, сподели президентът.

„ Помните, че имаше популистки изявления, че не купуваме изтребители, с цел да имало пари за пенсии. Пари за пенсии по този начин и няма, а в този момент ще похарчим доста повече и то за по-малко самолети “, добави той.
 
„ Това е удар по доверието на европейските сътрудници, които държавното управление употребява като статисти в състезанието. Това е удар и по имиджа на нашите американски сътрудници, които в очите на българите печелят този конкурс с политически лобизъм, а не по разпоредбите. Как тогава да желаеме да печелим уважението на Европа и света, в случай че ние не почитаме личните си закони и правила “, уточни още президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР