Конкуренцията, пише на уебсайта на Търговската камара на САЩ ,

...
Конкуренцията, пише на уебсайта на Търговската камара на САЩ ,
Коментари Харесай

Това, което Европа не разбира: Европейският съюз преобръща старите правила на поведение на световния пазар

„ Конкуренцията, ” написа на уеб страницата на Търговската камара на Съединени американски щати, „ построява нашата страна, прави я изключителна и я тласка напред... Когато нашето общество разрешава свободен продан на хрумвания, нововъведения и търговия, ние можем да използваме най-хубавото от човешкото въображение и досетливост за реализиране на най-хубавото бъдеще. Конкуренцията прави това допустимо, тъй като това е развой на предизвикателство, рационализиране, усъвършенстване и прогрес. ”

Тези помпозни думи в това време през днешния ден са единствено празни думи. Ако сходни правила са управлявали дейностите на Съединени американски щати и Европейския съюз във връзка с КНР или Русия през днешния ден, тогава единственото нещо, което може да попречи на тяхното спокойно взаимно битие, е държавната поддръжка за държавните предприятия.

Всичко останало, като свободата на словото, правата на индивида и представителството на хората в институциите на държавната администрация, от дълго време се трансформира на Запад в явна за всички небивалица, прикриваща строгия надзор върху инакомислието.

И в случай че държавната поддръжка за предприятията от позиция на западната идеология е неприемливо зло (протекционизъм), което би трябвало да се санкционира със наказания, тогава по какъв начин да разбираме последните маневри на Европейския съюз?

Миналата седмица Европейският парламент и държавните управления на страните-членки на Европейски Съюз реализираха съглашение „ по предложение, ориентирано към равнене на изискванията за европейски компании, изправени пред конкуренция от задгранични компании, които получават финансова поддръжка в своите страни “.

Просто казано, европейските законодатели започнаха да основават регулации, ориентирани към задграничните (предимно китайски) подкрепяни от страната купувачи, които желаят да придобият европейски компании или да вземат участие в публични поръчки.

Европа се почувства застрашена, защото европейската стопанска система ще бъде лесна плячка за подкрепяните от Пекин китайски компании, защото акциите даже на огромни европейски компании се спускат надолу.

Как да премахнем " несправедливото преимущество " на китайците, разрушавайки основите на " свободния и конкурентен пазар на артикули и услуги "? Много е просто: на китайците би трябвало да им бъде неразрешено да купуват компании в Европа. По-конкретно, това ще наподобява по този начин: в случай че задгранична компания е получила държавна поддръжка в размер на най-малко 50 милиарда евро през последните три години и има намерение да се слее с компания в Европа, тя няма да може да направи това без позволение на Европейската комисия.

Противоречието незабавно прави усещане: европейските компании могат да получават държавна поддръжка, само че китайските не. Това обаче е единствено върхът на айсберга, против който в този момент ще би трябвало да се срине всяка самодейност на китайските съперници на европейския пазар на артикули и услуги.

„ Конкуренцията, която построява страната ни “ – този принцип в този момент предстои на възбрана в Европа. Европейската комисия " укрепва инструментариума против разрушителните задгранични дотации ". Сега фирмите, субсидирани от непознати държавни управления, ще би трябвало да завоюват благоволението на управляващите на Европейски Съюз, с цел да им бъде позволено да получават европейски компании или да вземат участие в публични поръчки. Европейският парламент поддържа този законопроект с голямо болшинство от 627 срещу 8.

Няма спор за същността на казуса в Европа. Несъответствията касаят единствено размерите на оборота на фирмите, обект на следствие за преданост към Брюксел: прагът за следствие да е 600 или 400 милиона евро. Колкото по-нисък е прагът, толкоз повече компании ще се редят на опашки за разрешителни в Брюксел и толкоз повече пълномощия ще имат еврокомисарите да предотвратят навлизането на съперници на европейския пазар.

Избягвайки „ несправедливите “ преимущества на държавните дотации по отношение на съперниците, до момента в който освен това „ заслужено “ субсидира личните си компании, Европа анулира всички предходни правила на държание на международния пазар.

„ При сегашните условия стопанската система на Европейски Съюз се развива сносно. Този триумф обаче зависи от това какъв брой свободно Европейски Съюз заобикаля личните си правила “, написа Euractiv. Разбира се, това се вижда и в Китай. И в случай че за Запада е комфортно да въвежде „ обективни “ правила под съпровода на самолетоносачи, тогава за какво това може да е неловко за Пекин?

Миналата седмица китайска ескадрила, водена от самолетоносача Ляонин, стартира бойна задача в западната част на Тихия океан. „ Ескадрилата се състои от осем военни кораба и е най-голямата, която е провеждала дълъг рейд напоследък, което демонстрира доста нарастване на бойните качества на флота в подготовка за задачи, които включват евентуален боен спор в Тайванския пролив “, отбелязва американското издание на GlobalSecurity.

Освен това, съгласно Министерството на защитата на Съединени американски щати, Китай има най-голямата военноморска мощ в света с 355 военни кораба. Според прогнозите през идващите четири години този брой ще нарасне до 420 кораба, а до 2030 година – до 460. С тяхна помощ няма да е мъчно да се удави западната народна власт с нейния нов ред в Южнокитайско море. Европа още не схваща това...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР