"Конкорд Смарт Инфраструктура" АД, премина успешно интеграционните тестове от край

...
"Конкорд Смарт Инфраструктура" АД, премина успешно интеграционните тестове от край
Коментари Харесай

Втори доставчик на услуги премина успешно тестовете за оперативна съвместимост с тол системата

"Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, мина сполучливо интеграционните проби от край до край за оперативна съгласуемост с електронната система за събиране на пътни такси за изминато разстояние - тол, оперирана и поддържана от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ), оповестиха от държавната организация. Това е вторият народен снабдител на услуги, който подписа контракти с АПИ по новите Общи условия.

Както по-рано съобщихме, интеграционните проби с "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД се организираха по-рано денем. Интеграционните изпитвания мина сполучливо и другият регистриран снабдител на услуги "Интелигентни трафик системи " АД.

Това дава опция на двете сдружения за предварителни регистрации за съоръжение на автопарка на превозвачите с бордови устройства, както и да стартират подготовка за подписване на контракти с тях. Те ще влязат в действие, когато тол системата за товарните транспортни средства над 3.5 тона бъде въведена в комерсиална употреба.

Процедурата за доказване на оперативна съгласуемост за потребностите на тол системата се състои от три стадия. Първият включва оценка на сходството и разглеждане по допустимост на подадените документи. Вторият стадий включва интеграционни проби от край до край, а третият стадий - приложни проби от край до край с бордови устройства, които ще действат в действителна среда. "Интелигентни трафик системи " АД и "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД минаха сполучливо втория стадий от процедурата.

Другите два регистрирани национални доставчика на услуги "Телетол " АД и "Иком " ООД към момента не са подписали контракти по новите Общи условия на организацията. Дружеството "Телетол " има контракт с АПИ за даване на тол услуги по настоящите до 29 ноември 2019 година Общи условия на АПИ, само че следва да удостовери измененията в изискванията. "Иком " ООД би трябвало да даде спомагателни документи за подписване на контракт. След подписването на контракти двете сдружения ще могат да влязат в процедура за консолидиране със системата на организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР