Конгресът на САЩ прие бюджета за отбрана за 2021 г.,

...
Конгресът на САЩ прие бюджета за отбрана за 2021 г.,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри военния бюджет въпреки заплахата на Тръмп да наложи вето

Конгресът на Съединени американски щати одобри бюджета за защита за 2021 година, макар опасността на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да наложи несъгласие, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Бюджетът на стойност 740,5 милиарда $ към този момент беше утвърден от Камарата на представителите и получи над две трети от гласовете на сенаторите.

На гласуването и в двете камари беше реализирано квалифицирано болшинство, което би било задоволително, с цел да се преодолее вероятно несъгласие на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Поддръжниците на отбранителния бюджет се надяват, че масираната поддръжка ще накара президента да промени позицията си.

В закона за бюджета са включени наказания против газопроводите "Северен поток-2 " и "Турски поток ", както и против Турция поради закупуването на съветските зенитни системи С-400.

Тръмп даде обещание да наложи несъгласие на текста, тъй като той не включва анулация на раздел 230 на признатия през 1996 година закон за етиката в областта на връзките, който пази софтуерните компании от правосъдни каузи за издание, заличаване или друго модериране на принадлежащо на потребителите наличие. Ако Тръмп наложи несъгласие, ще се наложи ново гласоподаване в Конгреса.

Американските депутати към този момент показаха подготвеност да съкратят коледната си почивка с тази цел. В бюджета за потребностите на Пентагона са планувани 635,5 милиарда доларов, 26,6 милиарда са за стратегии в областта на националната сигурност, свързани с министерството на енергетиката и 69 милиарда $ - за интервенции в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР