Конфронтацията е от полза за индийската технологична индустрияДигиталната трансформация и

...
Конфронтацията е от полза за индийската технологична индустрияДигиталната трансформация и
Коментари Харесай

ИКТ разходите ще растат, въпреки търговската война

Конфронтацията е от изгода за индийската софтуерна промишленост

Дигиталната промяна и въвеждането на технологии за автоматизация движат вложенията в ИКТ (снимка: CCO Public Domain)

Г лобалните разноски за осведомителни и информационни технологии (ИКТ) ще нарастват непрестанно през идващите пет години, в ъпреки забавянето на стопанската система и изострянето на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, съгласно отчет на IDC.

Анализаторите чакат разноските за ИТ съоръжение, програмен продукт, услуги и телекомуникационни решения да доближат 4,8 трилиона $ през 2023 година Този пазар ще пораства с към 3,8% годишно.

„ Дигиталната промяна и въвеждането на технологии за автоматизация ще подтикват вложенията в приложения, разбори, свързващ програмен продукт и програмен продукт за ръководство на данни, а също по този начин ще усилят търсенето на сървъри и складове за данни ”, съобщи анализаторът на IDC Серина Да Ролд.

Експертите означават, че комерсиалната борба сред Съединени американски щати и Китай носи със себе си освен негативни, само че и позитивни аспекти. От една страна, доста компании са все по-зависими от продажбите в Китай и затова може да се чака, че в комерсиалните си връзки те ще продължат да се отдалечават от Съединени американски щати.
още по тематиката
От друга страна, за някои снабдители спорът, в противен случай, отваря благоприятни условия за увеличение на износа за Съединените щати. По-специално комерсиалната война явно е от изгода за индийската промишленост.

В същото време доста азиатски компании ще би трябвало да намерят баланс сред Съединени американски щати и Китай и всяка ескалация на спора ще има най-вече отрицателни последствия за тях.

До 2023 година корпоративният бранш ще поеме съвсем две трети от всички разноски за ИКТ против 60,4% през 2018 година, а годишният ритъм на напредък тук ще бъде 5,1%. Банковото и дискретно произвеждане ще се трансфорат в браншовете с най-големи вложения в ИКТ през идващите пет години. Те ще бъдат последвани от професионалните услуги, които се обрисуват като най-бързо разрастващата се категория.

Основните катализатори за растежа на разноските за ИКТ в фирмите ще бъдат плануваното и циклично актуализиране на ИТ инфраструктурата, както и вложенията в нови технологии и услуги, които обезпечават цифрова промяна на бизнес модели, артикули и услуги. Според прогнозата на IDC, разноските за планове за цифрова промяна в световен мащаб ще доближат 1,18 трилиона $ през 2019 година

Що се отнася до разноските за ИКТ в потребителския бранш, те ще се усилват с към 1,5% годишно. Преобладаващите ще бъдат разноските за мобилни услуги и устройства, включително смарт телефони, преносими компютри и таблети, се споделя в изследването.

Най-големи разноски за ИКТ през 2023 година се чакат в Съединените щати – 1,66 трилиона $, а най-бързо ИКТ разноските ще нарастват в Китай –  с 6,1% годишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР