Конфронтация няма, всяка седмица има политически съвет между двете формации

...
Конфронтация няма, всяка седмица има политически съвет между двете формации
Коментари Харесай

В коалицията няма конфронтация, категоричен Каракачанов

Конфронтация няма, всяка седмица има политически съвет сред двете обединения (ГЕРБ и Обединените патриоти - б.р.). Това изясни вицепремиерът по сигурността Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за ръководещата коалиция пред утринния блок на Българска национална телевизия.

Припомняме, неговият съдружен сътрудник Валери Симеонов в началото заплаши, че може да се стигне кабинет на малцинството. Малко по-късно разгласи, че в случай че това значи предварителни избори, то избира непрекъснато да се кара с ГЕРБ, вместо властта да получат социалистите и Движение за права и свободи.
Повод за изявлението му беше оставката на първия ръководител на 44-то национално заседание Димитър Главчев в петък - 17 ноември, на чийто пост бе определена Цвета Караянчева.

" В нашето съглашение има уговорка, в която е казано, че всяка партия може да сменя своите фрагменти във властта ", сподели Каракачанов.

Относно апелите на Българска социалистическа партия патриотът бе явен, че това е работата на опозицията - да упорства някой да излезе от властта. Да спрат да клеветят България, ги прикани на собствен ред Каракачанов.
Да имаш най-малко малко достолепие и като се срещаш с чужденци, които са политически фактор, да не клеветиш страната си, сподели той по адрес на Българска социалистическа партия и ги посъветва да го подлагат на критика във функционалността му на боен министър, а не във връзка с неговите убеждения.

Той направи ретроспекция, че тази изразителност - някой употребява обществените фондове, а различен единствено ги цялостни, не е въведена от него. " Нека се обърнем във времето кой споделяше: " в случай че гласувате за нас, няма да плащате ток, няма да плащате вода ", запита Каракачанов.

Той посъветва българските политици да следват образеца на Петко Каравелов, който излизайки от Черната джамия (черквата " Св. Седмочисленици ", която след Освобождението е била затвор), запитан от задгранични политици и публицисти дали е обичай откакто по челото му има забележими белези от пердах, той дал отговор: " В България такива неща не се случват ".

На въпрос за оградата по границата Каракачанов напомни за Берлинската стена, която макар мощната защита също е била прескачана.

Няма нещо, което не може да бъде разрушено в даден миг, сподели Каракачанов във връзка информацията, че част от оградата по границата ни с Турция е съборена.
Важно е да реагираш на момента и да го спасиш. Тази ограда си прави своята работа. Някъде някой може да я подкопае, различен - да я прескочи, само че това са един-двама-петима, няма да го създадат 50 хиляди души. Въпросът е да вземеш ограничения, това са инцидентни случаи, изясни Каракачанов.

Запитан кой поддържа оборудването при прерязване, той изясни, че то се поддържа от регионалните шефове и от компаниите, които са построили.

Видеонаблюдението би трябвало да е по-адекватно, призна Каракачанов. Сега по границата има представители и от Сухопътни войски и от специфични сили на Българската войска, сподели той.

Вътрешният министър си прави работа, отбрани Каракачанов сътрудника си Валентин Радев.

Относно модернизацията в армията Каракачанов съобщи, че преди 2-3 седмици на Съвета по защита е признат плана на Сухопътни войски за рационализация. Не стоим и чакаме, има 5-6 непознати компании, които имат интерес строителството да се извърши в България - френски, турски компании. Бюджетът е 1,220 милиарда лв., разясни военният министър.

За избора на нов вид изтребител Каракачанов запита реторично: " Защо не приказваме за Ф-18? " Има и други страни, отговарящи на условието за член на НАТО и на Европейски Съюз, разясни той стремежът новите изтребители да са западно произвеждане.

В същото време тече плана за ремонт на МиГ-овете, през вчерашния ден подписахме за групата, която би трябвало да пристигна и да ревизира нашите самолети, сподели Каракачанов.

Ако бюджетът мине на второ четене, заплатите в армията ще се усилят с 10-ина %, сподели Каракачанов.

За построяването на втори въжен превоз на Банско, за което през вчерашния ден имаше среща сред еколози и представители на държавното управление в Министерския съвет Каракачанов съобщи, че са водени безсмислени диалози. Те били с едни хора, които с причини за черния щъркел, бялата лястовица, оранжевата мишка, кафявата мечка спираха развиването на България.

Планината е разорана от бъгита, сподели той и запита къде са еколозите. Каракачанов е бранител на плана за създаване на втори въжен превоз. Има построена инфраструктура, Банско се трансформира в международен курорт. Имам редица познати, които вместо да чакат на единствената кабина в Банско отиват в Швейцария, Италия. Кой печели от това парите на българския поданик да отиват в чужбина, запита той.

Всички планове за зимния туризъм ще оказват помощ и на летния туризъм, сподели Каракачанов във връзка построяването на втори въжен превоз на Банско. Аз съм изрично за създаване на втора кабина. Да се приготви процедурата. " Няма да бъде сложена нито една керемида, става въпрос за създаване на втори въжен превоз ", отговори Каракачанов на опасенията на еколозите, че разрешението за втори въжен превоз отваря опция за градежи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР