Конфликтът между коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Има такъв

...
Конфликтът между коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Има такъв
Коментари Харесай

Разправия между ИТН и ПП прекъсна заседанието на парламента

Конфликтът сред съдружните сътрудници „ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ ИТН “ се изостря. След вчерашната подигравка на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов по отношение на премиера Кирил Петков съществено напрежение се появи и тази заран в Народното събрание. Повод стана проекторешението за АПИ, което да разреши разплащане по противоречиви контракти за поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев – представител на Политическа партия, изясни, че не е постъпил отчет от съответните комисии. Затова и точката отпадала от дневния ред. Това провокира остра реакция от заместничката му и някогашен ръководител на Народното събрание от Има Такъв Народ Ива Митева. Тя разгласи с поучителен звук, че откакто точката е в седмичната стратегия, тя би трябвало да се гледа, в случай че Народното събрание не гласоподава противоположното. Митева прикани най-накрая да стартира да се съблюдава правилникът на Народното събрание.

В разногласието влязоха и още депутати от Има Такъв Народ и Политическа партия.

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов атакува Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия с цветисти реплики. Той ги упрекна, че са бламирали преднамерено съвещание на бюджетната комисия по тематиката с АПИ през вчерашния ден. Председателят на парламентарната комисия по районна политика Настимир Ананиев (от ПП) пък преднамерено не внасял отчета от съвещанието във вторник.

Според Милен Матеев от " Продължаваме промяната " обаче има юридически проблем с решението за АПИ. Той изиска то да не се гледа от пленарна зала, преди да е минало през правната комисия.

В последна сметка по предложение на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия се одобри спиране на съвещанието и привикване на ексклузивен Председателски съвет, с цел да спре обществената препирня.

Никола Минчев утвърди това и даде 20 минути отмора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР