Конфликт в Судан: Призив за гробари в Омдурман, докато боевете се засилват

...
Жителите на Омдурман, градът побратим на столицата на Судан, Хартум,
Коментари Харесай

Жителите на Омдурман, градът побратим на столицата на Судан, Хартум, трябваше да преживеят масирани въздушни бомбардировки и тежки битки през последните три дни, докато конфликтът между армията и паравоенни сили се засилва с наближаването на петия си месец. за да види дали някой познава гробари.

Бяха се разпространили новини, че телата се качват от бомбите отгоре, както и шрапнели и куршуми от нивото на земята, удряха цивилни.

Трудно е да се намерят отделни парцели за хора, тъй като боевете блокират достъпа до главните гробища, така че много от загиналите бяха хвърлени в масов гроб.

Източник от единствената функционираща болница в Омдурман каза, че 33 цивилни са били убити от понеделник, когато конфликтът изглежда навлиза в нова фаза.

Някои доклади казват, че това са най-интензивните битки от началото на войната през април.

Армията, която се опитва да изтласка паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF) от части на Омдурман, прелиташе над бомбардировачи, както и обстрелваше града от земя.

Те се опитват да получат контрол над ключов мост през Нил, свързващ Омдурман и Хартум Север, който RSF използва.

Звукът на стрелба се е превърнал в ежедневен фонов шум в града, но постоянният бум на експлозивите, разтърсващ хората и сградите, е нов, по-плашещ шум за мнозина.

През деня може да се види дим да се издига от сгради в целия град. През нощта снарядите отгоре осветяват небето като злонамерени падащи звезди.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР