Конфликт. Снимка: Кадър от видео на БОЕЦ От гражданско движение БОЕЦ

...
Коментари Харесай

От БОЕЦ искат оставката на министър Стоянов заради конфликт между полицейски началник в Стара Загора и охранител

Конфликт. Снимка: Кадър от видео на БОЕЦ

От гражданско придвижване БОЕЦ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов , откакто разпространиха видео , на което по техни изказвания се вижда спор в заведение сред началника на отдел „ Криминална полиция “ Асен Йорданов и охранител . След информация на Искра.бг в, съгласно която шеф на отдел „ Криминална полиция “ е комисар Пламен Петков , наш публицист беседва с водача на сдружението Георги Георгиев , с цел да бъде конкретизирано разминаването.

„ Най-вероятно още не са отразили измененията в уеб страницата. Част от началниците са краткотрайно изпълняващи, други към момента не са назначени за непрекъснато. Преди няколко минути разговарях персонално с шефа на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов като той в диалога не отхвърли, че лицето е шеф на „ Криминална полиция “ и не отхвърли съществуването на данни за сходно събитие, само че отхвърли да ми даде спомагателна информация “, посочи Георгиев.

В обявата на БОЕЦ във Фейсбук e посочено, че това е първият от два записа , като вторият ще бъде оповестен на следващия ден. В нея се разказва и хронологията на събитията, а точно:

„ Описание към видеото: Това става в Стара Загора през 2023 година, преди няколко месеца в дискотека „ Его “. Знаем точната дата и час. Йорданов е там със сина си — тогава още курсант в Академията на Министерство на вътрешните работи — и още един негов прочут. Йорданов е пийнал и се блъска несъзнателно в момче от защитата на заведението. Разменят си реплики, след което служителят на реда му протяга ръка и се сбиват.

Бързо идват още петима от защитата, скачат да се бият и останалите от компанията на Йорданов. Бързо ги извеждат отвън заведението и ги изхвърлят оттова — това се вижда към този момент на втория запис. Този запис е получен в БОЕЦ от лице от престъпния контингент. Криминалните детайли си го разменят между тях и разясняват по какъв начин са набили и изхвърлили шефа на „ Криминална полиция “ в града.

Свидетели на позорните дейности на шефа на „ Криминална полиция “ са стотици жители.

Йорданов не е уведомил никой, че е взел участие в сходен случай.

На идващия ден е отишъл при шефа на заведението да се моли това да не става обществено известно. Онзи му е забранил да стъпва повече във въпросното заведение. Така се отнасят към престъпните видове и наркоманите.

Йорданов идва от БОП-а — това са фрагментите на министър Калин Стоянов — някогашен началник на ГДБОП. Почти всички назначения в управлението на Министерство на вътрешните работи са фрагменти на ГДБОП, в това число шефа на ОДМВР-Стара Загора — Лазар Христов, под контрола на Движение за права и свободи и Пеевски. След това те отстраняват под себе си всички ръководители на отдели — „ Криминална полиция “, „ Магистрална полиция “, „ Разследване “, „ Охранителна полиция “ и на тяхно място се назначават хора от ГДБОП, като Йорданов от видеото. Това е схемата, посредством която Движение за права и свободи завладяват сега Министерство на вътрешните работи. На върха е Пеевски, под него е Халил Летифов и през Калин Стоянов се назначават шефове в Министерство на вътрешните работи, които по-късно назначават техни фрагменти на всички основни места в системата. Хора без интегритет и качества, само че правилни на мафията, Движение за права и свободи и Пеевски, и подготвени да извършват нарежданията на господарите.

Във второто видео се вижда по какъв начин изхвърлят шефа на „ Криминална полиция “ от заведението.

Това е на фона на последния случай в Стара Загора, при който почина 58-годишен жител и околните му показаха подозрения, че е бил пребит и погубен от чиновници на Министерство на вътрешните работи при задържането му. БОЕЦ не можем към този момент да разясняваме тези събития, тъй като нямаме задоволително информация. Но от оповестеното видео всеки самичък може да си построи мнение за „ качествата “ на назначаваните от Калин Стоянов фрагменти! Затова и жителите основателно нямат доверие на Министерство на вътрешните работи. Защото тази система се трансформира в обслужваща формация на Движение за права и свободи и мафията.

Баталните подиуми се развиват след средата на видеото. Изгледайте го цялото. “

Това е и повода от БОЕЦ да изискат оставката на министър Стоянов и приканват всеки, който счита, че са потребни, да ги поддържат и финансово на следната банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131
BIC: STSABGSF
Титуляр: Групово дело “БОЕЦ “
Банка ДСК

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР