Конфликт със САЩ би бил катастрофален, заяви днес китайският министър

...
Конфликт със САЩ би бил катастрофален, заяви днес китайският министър
Коментари Харесай

Пекин: Конфликт със САЩ би бил катастрофален

Конфликт със Съединени американски щати би бил пагубен, съобщи през днешния ден китайският министър на защитата Ли Шанфу на срещата " Диалог Шангри-Ла " в Сингапур, съобщи Ройтерс.

Светът е задоволително огромен, с цел да може Китай и Съединени американски щати да порастват дружно, сподели още китайският министър, показва Българска телеграфна агенция.

" Китай и Съединени американски щати имат разнообразни системи и се разграничаваме по още доста неща. Въпреки това това не трябва да ни пречи да търсим обща почва и общи ползи, въз основата на които да градим двустранните си връзки и да задълбочаваме съдействието ", посочи Ли Шанфу.

Германия ще изпрати следващата година два бойни кораба в Индийско-тихоокеанския район, съобщи през днешния ден немският министър на защитата Борис Писториус на същия конгрес в Сингапур.

Германският министър посочи, че страните по света би трябвало да пазят интернационалния ред, учреден на правила, и да подсигуряват отбрана на основните мореплавателни направления.

Високопоставени представители на двайсетина от главните разследващи служби в света се събраха на загадка среща в коридорите на срещата " Диалог Шангри-Ла ", която протича в Сингапур този уикенд, съобщи " Ройтерс ", като се базира на свои неназовани източници.

Подобни срещи се провеждат от сингапурското държавно управление и се организират дискретно от няколко години, настояват източниците на " Ройтерс ". Това е първият път, в който се оповестява за тези срещи, отбелязва новинарската организация.

Представител на Съединени американски щати на срещата е ръководителката на националната разследваща работа Аврил Хейнс. В срещата взе участие и представител на Китай макар напрежението сред Пекин и Вашингтон.


Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР