Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска въвеждането
Коментари Харесай

Работодателска организация поиска отлагане на влизането в сила на тол-системата

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изиска въвеждането на тол-системата, която планува товарни коли и рейсове да заплащат за прилагане на пътищата на база миналото разстояние, да се отсрочи до началото на идната година. Плановете на ръководещите са тя да проработи на 16 август.

Становището, публикувано от КРИБ, идва, откакто всички наранени се оповестиха срещу оповестените цени.
От работодателската организация споделят, че цялостното им мнение във връзка с въвеждането на новия метод за заплащане е позитивно, " само че при изискване че бъдат спазени условията за отмерено въвеждане и пропорция на таксуването за всички участници в придвижването ".

От организацията считат, че е нужно да се премисли обсегът на таксуваните сектори от републиканската пътна мрежа. В момента платено е използването на 82% от пътищата в страната, като такова огромно покритие нямали на никое място в Европа.

Предлага се в обсега на системата да бъдат включени единствено автомагистралите и онази част от пътищата, които са част от трансевропейската пътна мрежа. " По този метод системата за таксуване ще бъде ориентирана главно към директното придвижване и по едно и също време с това ще даде опция на превозвачите, които работят на българския пазар ", показват в позицията си от КРИБ.

В умозаключение от организацията оферират да дават механически и експертен запас на Министерството на районното развиване и благоустройството за правене на необорим и изчерпателен проект за деяние.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР