Компромис за РСМ няма да има, оръжие за Украйна -

...
Компромис за РСМ няма да има, оръжие за Украйна -
Коментари Харесай

Нинова: Управителят на БНБ не трябва да е депутат, а банкер с богат международен опит

Компромис за РСМ няма да има, оръжие за Украйна - не, съобщи на брифинг водачът на левицата

Българска социалистическа партия ще продължи да убеждава съдружните си сътрудници от "Има подобен народ " и "Продължаваме смяната " да отдръпват претендентите си за гуверньор на Българска народна банка и да се предложи друга единна кандидатура.

Това съобщи ръководителят на социалистическата партия Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, предава. По думите ѝ шефът на Българска народна банка не би трябвало да е народен представител, а човек с огромен опит.

Вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия регистрира три съществени казуса - връзките с Република Северна Македония, въпросът за даване на оръжия за Украйна и изборът на гуверньор на Българска народна банка.

Нинова преповтори позицията на социалистите по отношение на даването на оръжия за Украйна.

"БСП се афишира изрично срещу износа на оръжия за Украйна. Няма по-голяма полезност от мира и няма по какъв начин да искаш мир, когато снабдяваш някого с оръжие. Няма да дадем и 1 глас в тази посока. " - сподели тя.

Председателят на Българска социалистическа партия препотвърди и позицията на партията за Република Северна Македония - договарянията за Европейски Съюз да стартира единствено след осъществяване на контракта да добросъседство с България като посочи, че социалистите няма да позволен по никакъв метод смяна в тази позиция.

По думите на Корнелия Нинова още от на следващия ден са нужни незабавни стъпки към актуализация на бюджета. По калкулации на Българска социалистическа партия сред 2 и 3 милиарда лв. са нужни за разнообразни политики като налагане на таван на цените на енергоносителите и на някои храни, диференциално Данък добавена стойност за следените артикули и облагане на свлъхпечалбите на енергоносителите.

Според нея е належащо преизчисляване на пенсиите. Нинова дефинира като груба неистина изказванията на ГЕРБ, че държавното управление е протегнало ръка на сребърния фонд.

Националният съвет на Българска социалистическа партия оцени позитивна резултатите от първите 100 дни на ръководство и даде висока оценка на министрите си.

Социалистите регистрираха два триумфа:
Министерски съвет съумя да преведе страната през най-тежките зимни месеци сполучливо, макар няколкото кризиПриемането на бюджета, в който са увеличени обществените вложения, а една трета от разноските на страната са ориентирани към обществени политики
Според БСПправителството има три значими задания - Приключване на управническата стратегия и на законодателна стратегия и подготовка още от на следващия ден на актуализация на бюджета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР