Композиторите на филмова музика настояват за признание на кинофестивала в

...
Композиторите на филмова музика настояват за признание на кинофестивала в
Коментари Харесай

Композиторите на филмова музика искат награда в Кан

Композиторите на кино музика упорстват за самопризнание на кинофестивала в Кан, който не им присъжда премия, за разлика от Американската академия за кинематографично изкуство и просвета на оскарите, заяви Агенция Франс Прес.

" Нека музиката да се появи в Кан. Останалото ще пристигна от единствено себе си ", сподели Патрик Сигвалт, композитор и президент на управителния съвет на Дружеството на създателите, композиторите и звуковите редактори. Именно то провежда прекосяването на трийсетина композитори по аления килим на кинофестивала в Кан довечера. " Това е опция да покажем, че композиторите са доста значими за основаването на една кинотворба ", акцентира Патриг Сигвалт, представен от Българска телеграфна агенция.

" Една премия за композrтор на кинофестивала в Кан е доста уместна. Тя би сложила завършек на особеност, траяла дълго. Сигналите от управлението на кинофестивала са доста позитивни ", добави Сигвалт. Той е обсъждал тематиката с президента му Пиер Лекюр и генералния шеф Тиери Фремо.

Композиторът Валантен Хаджадж, който работи с белгийския режисьор Лукас Донт, спечелил премията " Златна камера " в Кан " през 2018 година за " Момиче " и чийто филм " Близо " (Close) тази година е в главната конкурсна стратегия, също взе участие в групата, която ще изкачи стъпалата на фестивалния замък.

" Спорът за премия за кино музика в Кан продължава от дълго време. Настоявам, че музиката е доста значима във филмите ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР