Комплексът в котловината Цайдам ще бъде отворен за туристиПланетата Марс

...
Комплексът в котловината Цайдам ще бъде отворен за туристиПланетата Марс
Коментари Харесай

Китайска база симулира условията на Марс

Комплексът в котловината Цайдам ще бъде отворен за туристи

Планетата Марс е обект на специфичен интерес от страна на Китай (източник: CCO Public Domain)

Китай развива интензивно галактическата си промишленост и удостоверение на това е построяването на специфична база Mars Camp, която имитира изискванията на Червената планета, наред с други авангардни планове на учените в страната.
още по тематиката
Наскоро китайски галактически уред за първи път в историята се приземи на противоположната страна на Луната. Този план бе част от програмата Change, която планува изпращане на хора на Луната към 2030 година

Цел на китайската галактическа промишленост е и усвояването на Марс. Миналата седмица в страната бе открит комплексът Mars Camp, в който са вложени над 22 млн. $. Базата имитира изискванията на Червената планета.

Освен че ще употребява комплекса за личните си научни цели, Китай ще отвори оборудването и за визити от туристи, което провокира известна изненада, защото държавните управления – освен в Китай – нормално държат засекретени плановете си от национално значение.

Така наподобява базата за симулирана на Марс в Тибетското плато (източник: Mars Simulation Base team)

Към момента не са известни повече детайлности за MarsCamp, като се изключи че комплексът е ситуиран в котловината Цайдам на повърхност от 53 330 кв.м и може да побере до 60 души. Същевременно, чака се Китай да изпрати уред към Марс през идната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР