Комплексът на бившото руско консулство във Варна се намира в

...
Комплексът на бившото руско консулство във Варна се намира в
Коментари Харесай

Общинар с прокремълски позиции провали идеята руското консулство ...

Комплексът на някогашното съветско консулство във Варна се намира в идеалния център на града. Той включва терен от близо 5 декара и двуетажна административна постройка с най-малко 990 кв.м застроена повърхност в непосредствена непосредственост до постройката на община Варна (някогашен партиен дом на Българската комунистическа партия).

Преглед на видеозаписа от съвещанието на комисията по " Собственост и стопанство " във варненския Общински съвет демонстрира, че незабавно, след предлагането на ръководителя ѝ Йордан Кателиев за разискване на дневния ред на трибуната застава съветникът от партия " Свобода " Генадий Атанасов. Той не е член на комисията, само че все пак има право на изявление,

" Аз не съм член на комисията, тъй че не мога да направя предложение, само че желая да обърна внимание, че по точка две това, което е постъпило към нас като преписки, няма никакви документи, които да дефинират собствеността на въпросния парцел - нито нотариален акт, нито акт за благосъстоятелност в съответния случай, нито скици. И аз не мисля, че има някаква неотложна неотложност за тая точка и считам, че е по-разумно, в случай че се отсрочи за разглеждане на по-следваща комисия ", споделя още Генадий Атанасов.

Веднага след изявлението на микрофона застава Георги Георгиев от " Възраждане " и поддържа настояването на Атанасов, макар че и той самият не е член на комисията. Представителите на локалната администрация, присъстващи на съвещанието, твърдят, че поисканите документи могат да бъдат предоставени до няколко минути

Това предложение обаче е отхвърлено и при последвалото гласоподаване деветима общински съветници отхвърлят от дневния ред на съвещанието точката за придобиване на благосъстоятелност върху постройката на бившето съветско консулство от община Варна.

Публикациите в страницата на Атанасов във Facebook обрисуват профила на ревнив последовател на Владимир Путин, подкрепящ войната, която Русия стартира против Украйна. Атанасов не е пропуснал и нито един мотив, в който да не цитира изявления на Путин и външния му министър Сергей Лавров против Украйна, Европейския съюз, НАТО и Съединените щати. Една от последните му изявления в обществената мрежа е от 31 декември м.г. В нея четем следното:

 

" В Украйна затвориха границите за мъже, подлежащи на готовност. Никой не може да напуща Незалежната! Това се прави даже преди да е гласуван новият пакет от закони, свързани с военната тегоба от Народното събрание на така наречен " страна ", която в действителност е територия, на която други страни активизират запаси, с цел да водят война против Руската федерация. Очевидно Чичо Сам е твърдо решен да " утилизира " популацията, което към момента е останало по тези земи, които Съединени американски щати употребяват като плацдарм за военната си случка против Русия ".

След това Атанасов изяснява, че напълно скоро ще стартира и лов на " пушечно месо " в Европа, където обитават милиони украински бежанци. Те щели да бъдат залавяни и депортирани в Украйна, където " ръководещата хунта по всякакъв начин се пробва да удължи мъката си и респективно паричните потоци към семейство Байдън и обкръжението му ".

Имотът на бившето Генерално консулство на Руската федерация във Варна стои празен от началото на октомври м.г., когато чиновниците му го напуснаха, а посолството на Русия в София разгласи, че го закрива дружно с това в Русе. Посочената причина за това беше, че българското Министерство на външните работи е отказало да възобнови контракта за наем на парцела. В началото на октомври предходната година
чиновниците на консулството се изнесоха от него и от този момент той стои празен.

Скоро по-късно народните представители Стела Николова и Ивайло Митковски от " Демократична България " зададоха въпрос на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел какви са проектите за бъдещето на постройката и дали външното министерство би я предоставило на община Варна, с цел да бъде ситуирана в нея Окръжната библиотека. Получените отговори не дадоха ясна концепция за желанията на външното министерство по отношение на бъдещето на постройката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР