Комплекс Камчия беше продаден на безценица през 2008 г. Вече

...
Комплекс Камчия беше продаден на безценица през 2008 г. Вече
Коментари Харесай

Кап. I ранг Васил Данов: Комплексът Камчия може да бъде команде...

" Комплекс " Камчия " беше продаден на безценица през 2008 година Вече 16-а година се експлоатира от държавното управление на Москва. В началото там имаше относително дейна културна, спортна активност, която би трябвало да реализира сходен комплекс. Сега тя доста затихна. Преди имаше по 5000 деца лятото, само че всичко това към този момент е завършило “, разяснява той в ефира на Euronews Bulgaria.

Според него съветската благосъстоятелност на комплекса е рискова заради политически и военни аргументи:

 

" Построеният център може да бъде превъзходен команден център при възможна експанзия, каквато видяхме в Крим и която сега се реализира в Украйна ", уточни той.

 

" Това малцинство, което не е напълно малцинство в някои наши черноморски градове, като Равда, Несебър, Поморие и други, всеки миг може да бъде задействано по политически аргументи и да изиска локална автономност или присъединяване в ръководството на тези общини ", предизвести кап. Данов.

 

По думите му " този номер е игран на доста места ".

" Отначало са единствено стопански и културни връзки, а след стягане на връзките, а по-късно стоварване на паравоенни формирования. Ние сме единствените в Европейски Съюз и НАТО с сходна благосъстоятелност на Москва ".

Табелите към комплекса са на съветски, а защитата не пуска външни хора, изясни кап. Данов.

Според него страната има право да си върне този парцел.

 

" Той е продаден при други правила, други условия, на друго управление на Московската община. Буквално месеци след договорката тогавашният кмет Лужков беше пропъден за мафиотски действия в самата Русия. Държавата посредством Министерския съвет или Народното събрание би трябвало да вземе съответното решение`, уточни военният специалист.

 

Службите би трябвало да ревизират какъв брой парцела у нас са в съветски ръце, акцентира кап. Данов.

 

" Няма накъде повече да си утежняваме връзките си с Русия. Може би откакто режимът на Путин падне, може и да си подобрим връзките, само че те по-лоши няма да станат. Нека не изпускаме момента, когато имаме цялостни морални и материални права да си върнем този скъп парцел “, прикани още той.

и заледяване на съветски парцели, благосъстоятелност на глобени лица - това планува законопроект, създаден от депутатите от ПП-ДБ Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР