Компенсации от близо 300 лв. на месец за всички родители,

...
Компенсации от близо 300 лв. на месец за всички родители,
Коментари Харесай

Компенсации за деца без ясла се искат в София

Компенсации от близо 300 лева на месец за всички родители, които не могат да запишат децата си на ясла, тъй като забавачките не доближават в София. Такова предложение до ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков е направено от неправителствената организация Дискусионен клуб за обществена локална политика (ДКСМП).

“За детските градини страната дискутира въвеждане на отплата за родител, чието дете няма къде да постъпи на градина, от към 300 лева Ние настояваме за сходна отплата и за децата в ясла. По експертни преценки компенсацията даже ще е малко по-малко от 300 лв. на месец”, разяснява пред Mediapool Николай Белалов, ръководител на ДКСМП.

Той бе безапелационен, че тези средства би трябвало да се дадат на родителите, с цел да могат те да запишат децата си в частна ясла или да заплащат на гледачка или на непосредствен родственик.

Защита

Белалов уточни, че с цел да не се стигне до абсурд поданици на Пазарджик да тръгнат да аплайват за детска градина в София за източване на средствата, е добре да се вкара условие родителите да имат непрекъснат адрес в София от най-малко 2 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР