Компанията за споделени пътувания Юбър (Uber) продължава да губи пари

...
Компанията за споделени пътувания Юбър (Uber) продължава да губи пари
Коментари Харесай

Юбър с ръст на приходите, но и със загуба от милиард долара

Компанията за споделени пътувания " Юбър " (Uber) продължава да губи пари макар, че е отчел доста нарастване на приходите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция в петък.

В първия си финансов отчет след първичното обществено предложение на Нюйоркската борса при започване на май " Юбър " заяви, че приходите ѝ са нарастнали до 3.1 милиарда $ през първото тримесечие на 2019 година. Това е нарастване с 20 % по отношение на същия интервал на предходната година и надминава упованията на анализаторите, интервюирани от " ФактСет " (FactSet).

Американската компания обаче е отчела загуби от 1 милиард $, до момента в който се бори да поддържа пазарния си дял.

" Юбър ", както и съперниците ѝ от " Лифт " (Lyft), похарчиха обилни средства за промоции за пасажерите и тласъци за водачите в опит да завоюват пазарен дял. Това е една от аргументите за невъзможността на фирмите от този бранш да реализират доходност. И двете компании се сблъскват със мощна конкуренция, високи разноски за заплащането на водачите, по-строги регулации от градовете, където оферират услугата си, и компликации в дългия и нерешителен път по създаването на самостоятелни транспортни средства.

" Инвестициите ни остават съсредоточени върху увеличение на световната платформа и дълготрайна продуктова и софтуерна дифренциация, само че няма да се колебаем да влагаме в опазване на пазарната ни позиция в международен проект ", сподели в официално съобщение основният финансов шеф на " Юбър " Нелсън Чай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР