Компанията за продажба на видео игри GameStop отчете финансовите си

...
Компанията за продажба на видео игри GameStop отчете финансовите си
Коментари Харесай

GameStop представи първия си финансов отчет след борсовата сага

Компанията за продажба на видео игри GameStop регистрира финансовите си резултати за фискалното четвърто тримесечие, откакто през януари се озова в центъра на умозрителен взрив на тържищата, съобщи Си Ен Ен.

Компанията регистрира чисти продажби на стойност 2,1 милиарда $ за последното тримесечие, което съставлява спад с 3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и под прогнозата на анализаторите от Уолстрийт за доходи от 2,2 милиарда $. Същевременно с това компанията регистрира облага от 1,34 $ за акция при прогноза за облага от 1,35 $ за акция.

За четвъртото тримесечие компанията записва растеж на онлайн продажбите със 175%, като те са представлявали 34% от общите й доходи за тримесечието по отношение на 12% за цялата година.

За цялата 2020 година GameStop записва чиста загуба от над 215 млн. $.

GameStop също по този начин разгласи нови промени в мениджърския си екип, откакто основният действен шеф на компанията Франк Хамлин подаде оставка, която влиза в действие от 31 март. Новата рокада идва, откакто през февруари компанията разгласи оставката на глaвният финaнcoв диpeĸтop нa ĸoмпaниятa Джим Бeл, който ще напусне компанията на 26 март.

Според анализатори зад тези промени стои вложителят Paйън Koeн, който желае да пренасочи фокуса на компанията от физическите магазини към онлайн търговията.

В следборсовата търговия акциите на GameStop поевтиняха с 15,25%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР