Компанията за наемане на транспорт чрез интернет платформа Юбър (Uber)

...
Компанията за наемане на транспорт чрез интернет платформа Юбър (Uber)
Коментари Харесай

Юбър и НАСА ще разработват летящи превозни средства за градска въздушна мобилност

Компанията за наемане на превоз посредством интернет платформа Юбър (Uber) подписа съглашение с американското Национално ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) за разработка на летящи транспортни средства за " градска въздушна подвижност ", в това число дронове за доставка на артикули, съобщи Асошиейтед прес.

Това заяви НАСА в миг, когато в Лос Анжелис се организира среща на високо ниво на ръководители на компании в софтуерния и транспортния бранш, които разискват бъдещето на градската авиация.

Това е второто съглашение на НАСА с Юбър за разработка на концептуални модели и технологии за градска въздушна подвижност, прецизира Ройтерс. Целта е да се създаде сигурна и ефикасна система за бъдещия превоз в гъсто обитаеми региони. Летателните средства не трябва да пречат на националните авиодиспечери и да не са прекомерно шумни.

Дроновете за доставка на артикули и пътническите въздушни таксита отлитат и кацат отвесно.

В Лос Анжелис Юбър показа по какъв начин биха изглеждали бъдещите летящи таксита - полудронове, полухеликоптери с футуристични линии, осведоми Франс прес. Това са прототипи, които още не съществуват, посочи Ерик Алисън, шеф на стратегиите за летящи таксита Юбър еливейт (Uber Elevate) на компанията Юбър еър (Uber Air).

Компанията гледа на тези машини като на допустимо решение за отпушване на придвижването в мегаполиси като Лос Анжелис, прочут с адските си тапи.

Точно както небостъргачите облекчиха скупчването на жилищни и търговски площи на земята, Юбър еър желае да издигне градския превоз в небесата, акцентира Никхил Гоел, шеф на авиационните артикули на Юбър еливейт.

Миналата година Юбър разгласи, че има за цел през 2020 година да стартира демонстрационни полети в Лос Анжелис, а през 2023 година да пусне първите пътнически полети, налични посредством приложения - тъкмо както е при наемането на коли с водач.

На първо време машините ще имат водач, само че с времето могат да станат безпилотни.

" Самолетите са напълно електрически, летят със скорост сред 240 и 320 км/ч и могат да изминат 96 км с едно зареждане ", изясни Гоел.

Целта е да се разработят дронове с две до четири места, които изхвърчат и кацат отвесно, само че по-евтини и по-малко шумни.

Според оперативния шеф на продуктите Джеф Холдън спънки ще има основно от позиция на регламентите и организацията на въздушното пространство, в сравнение с по научни аргументи, тъй като " технологията към този момент съществува през днешния ден ".

Ръководителят на Тесла (Tesla) Илон Мъск - другият колос в транспортните технологии от Силициевата котловина - е избрал таман противоположното решение за отбягване на уличните тапи и работи по система от подземни совалки.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР