Компанията за корпоративен софтуер MicroStrategy наскоро изпревари обема на търговията

...
Компанията за корпоративен софтуер MicroStrategy наскоро изпревари обема на търговията
Коментари Харесай

MicroStrategy задмина Amazon по обем на търгoвия

Компанията за корпоративен програмен продукт MicroStrategy неотдавна изпревари размера на търговията на колоса за електронна търговия Amazon.

Според Ерик Балчунас, старши анализатор на ETF в Bloomberg, размерът на търговия на MicroStrategy доближи забележителните $8 милиарда, отбелязвайки първия път, в който надминава Amazon в този аспект.

Този скок е тясно обвързван с възходящия възторг към обвързваните с активи, като капитализираният биткойн комплекс в този момент може да се похвали с дневен размер на търговия над $20 милиарда. Неотдавнашният финансов ход на MicroStrategy в допълнение акцентира нейния ангажимент към вложенията в Биткойн.

Вчера MicroStrategy разгласи ценообразуването на предлагането си от $525 милиона в 0.875% конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2031 година, нарастване от в началото плануваните $500 милиона. Тази стратегическа финансова маневра е в сходство с по-широката тактика на компанията за вложение в BTC.

MicroStrategy н аскоро закупи спомагателни 12,000 BTC за $821.7 милиона, главно финансирани посредством продажба на конвертируеми скъпи бумаги.

С тпоследните покупки MicroStrategy към този момент има почти 205,000 BTC. Въпреки възходящото институционално приемане обаче, пазарът на криптовалути остава мощно неустойчив.

Вчера Биткойн претърпя внезапен спад до $65,850, което докара до забележителна волатилност на търговията за MicroStrategy и други акции, свързани с криптовалута, като Coinbase. Въпреки че акциите на MicroStrategy означиха доста нарастване след обръщането им към Биткойн, непредсказуемостта на пазара служи като предупредително увещание за вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР