Компанията за електронна търговия обикновено използва собствения си хардуер, за

...
Компанията за електронна търговия обикновено използва собствения си хардуер, за
Коментари Харесай

Битката между Amazon и Google продължава на телевизионното поле

Компанията за електронна търговия нормално употребява личния си хардуер, с цел да се разраства на нови пазари

Още по тематиката
Инвеститорите са вложили рекордни средства в софтуерни фондове

Технологичният бранш се счита за резистентен на назряващата комерсиална война, само че анализатори предизвестяват за несъразмерна търговия
23 юли 2018
Microsoft още веднъж разруши упованията на вложителите

Облачните услуги движат акциите и приходите на компанията нагоре
22 юли 2018
Протест на чиновниците на Amazon може да попречи на Prime Day

Работниците на компанията в Германия, Испания и Полша стачкуват против неприятните условия на труд
17 юли 2018 Amazon загърби конкуренцията с Гугъл, която водеше за пазара на смарт телефони, и се насочи към ново предизвикателство - смарт тв приемници и представители, макар устрема на европейските регулатори да засилят конкуренцията на пазара за мобилни телефони.

Миналата седмица Брюксел наложи на Alphabet, компанията - майка на Гугъл, санкция от 4.3 милиарда евро, като го упрекна в потреблението на монополни практики поради операционната система Android. Тактиката на Гугъл от минали години е да блокира огромни хардуерни производители, които желаят да продават устройства с оперативната система Amazon Fire, напомня Financial Times.

Новите хрумвания на Amazon

Въпреки това Amazon пусна операционната си система за по-широко прилагане преди няколко години и няма желание да я стопира, настояват хора, осведомени с проектите на компанията. Amazon желае да се конкурира с Гугъл в областта на таблетите, а не при смарт телефоните, където Android държи към 80% от световния пазар. Компанията на Джеф Безос се пробва да разпространява таблети на ниски цени като устройства за забавление - за видео, игри и книги.

Изчерпващите се вероятности за възобновяване на конкуренцията на пазара на смарт телефони провокираха опасения, че Гугъл ще употребява същата тактичност и в други сегменти. Компанията, която е и притежател на приложението за видео YouTube, към този момент се пробва да в профил съперниците си и от пазара на смарт тв приемници, съобщи Томас Виние, юрист, представляващ FairSearch, организацията на съперниците на Гугъл, която пусна жалбата за Android до Брюксел.

Двете конкурентни услуги

Доминиращата цифрова реклама на Гугъл на мобилните устройства буди терзания у медийните компании, че колосът ще откри метод да се разшири и към телевизионния пазар. Това е проблем за конкурентни тв операционни системи като WebOS и Tizen на Samsung, както и за самостоятелни услуги като Roku.

Гугъл и Amazon продават конкурентни артикули, които свързват тв приемниците на потребителите с интернет - първият е създал Chromecast, а Amazon предлага Fire TV. Компанията за електронна търговия нормално употребява личния си хардуер, с цел да се разраства на нови пазари - като за таблетите Fire, Kindle ebook reader и смарт представителя Echo, въпреки че линията за смарт телефони Fire не съумя да се наложи.

След като потвърди, че няма налично търсене за ново устройство, Amazon избра да лицензира своя програмен продукт за други компании поради по-широкия обсег, както направи и с сполучливата си гласовата услуга Alexa, част от Echo, споделя източник. " Няма какво да подтиква компанията да прави нов опит да надвие Android ", споделя Каролина Миланеси, анализатор в Creative Strategies.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР