Компанията за бутилиране на вода Девин излезе със становище след

...
Компанията за бутилиране на вода Девин излезе със становище след
Коментари Харесай

Компанията „Девин” призна вина за замърсяването на реката и измрялата риба

Компанията за бутилиране на вода „ Девин ” излезе със мнение откакто в петък стана ясно, че е има замърсяване на река Девинска и стотици измрели риби в нея. Както TrafficNews писа на място бяха от ловно-рибарското  сдружение, което  първи забелязали за казуса. Проверка бе направена и от РИСОВ – Смолян. Те  установяваха, че повода за замърсяването е замяна на помпи, в резултат на което отпадъчните води от активността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин.
Прочетете още
От компанията обявиха, че са взели незабавни дейности за отстраняването на повредата в петък и същата е отстранена навреме.

„ Въпреки че към момента чакаме резултати от стартиралите вътрешни и външни инспекции, като компания с грижа и принос за локалната общественост,   съжаляваме за случая и сме в дейна връзка с всички заинтригувани страни : Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, Община Девин и СЛР " Ловно-рибарско сдружение " гр. Девин.

Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия сектор, което се чака да започва в идващите няколко дни .

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която прецизно съблюдава всички законови условия и разпореждания. Провеждат се вътрешни годишни мониторингови стратегии и проекти за ръководство на водите, в това число непорочност на речното корито и води на р. Девинска, както и отпадните води от активността на предприятието. От 2021 година в компанията непринудено са въведени най-стриктни условия на Алианса за отговорно ръководство на водите (Alliance for Water Stewardship) ”

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР