Компанията Yettel България съобщи, че е са подали искане към

...
Компанията Yettel България съобщи, че е са подали искане към
Коментари Харесай

Сигнал до КЗК срещу Спас Русев и „Булсатком“

Компанията Yettel България заяви, че е са подали искане към Комисията за затина на конкуренцията по отношение на договорка обвързвана с „ Булсатком “. Причината за желае е придобиване на предприемача Спас Русев на значими активи в „ Булсатком “. Според Yettel става дума за електронна съобщителна мрежа с мобилни кули и закрепена оптична мрежа.  

Припомняме, че Спас Русев беше мажоритарен притежател на друга телефонна компания „ Виваком “, до момента в който „ Булсатком “ е най-разспространеният и огромен пропагандатор на телевизия у нас, че и в чужбина с над 650 хиляди клиенти, оповестява „ Офнюз “.

Само преди няколко месеца се появиха подозрения, че Русев е придобил „ Булсатком “ с финансиране от „ Виваком “ посредством дъщерно сдружение и офшорна компания още веднъж обвързвана с Русев. Въпросното сдружение е отпуснало заем на Спас Русев, с цел да придобие „ Булсатком “.   

„ Серията придобивания на стопански и инфраструктурно мощни сдружения от страна на главен състезател на телекомуникационния пазар ще докара до основаването на господстващо дружество с над 60% на пазара на разпространяване на телевизия и с близо 40% на пазара на достъп до интернет. Това от своя страна би могло да докара и до намаляване на конкурентния напън и на пазара на пакетни услуги (мобилни, телевизия и интернет), където един състезател ще ускори водещата си позиция ", пишат в своите претекстове от Yettel.  

От А1 също показват, че като съперник на пазара на телекомуникационни услуги има директен интерес този пазар да бъде контролиран по разпоредбите на честната конкуренция и съблюдаване наредбите на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), заради което настояването е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка за въздействието на договорката върху този пазар.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР