Компанията, управляваща железниците в Германия публикува обява за търсене на

...
Компанията, управляваща железниците в Германия публикува обява за търсене на
Коментари Харесай

Германските железници отчаяно търсят специалисти за работа с изчезналите MS-DOS и Windows 3.11

Компанията, ръководеща железниците в Германия разгласява публикация за търсене на експерти за работа с операционните системи MS-DOS и Windows 3.11. Сега рекламата е отстранена, само че надали тъй като вакантните места са запълнени - доста модерни IT експерти към момента не били са родени, когато тези системи са престанали да бъдат в всеобща приложимост. А старите фрагменти, които знаят по какъв начин се работи с тях, от дълго време са пенсионирани.

Факт е, че за железопътната компания е извънредно неизгодно да трансформира тези системи, купени за употреба в далечното минало. В продължение на десетилетия на работа софтуерът на компанията е напаснат съвсем съвършено, кодът е усъвършенстван допустимо най-добре. Следователно, компютри с 166 MHz процесори и 8 MB RAM са повече от задоволителни за работа с таблото за проявление на информация за влаковете. Освен това не са податливи на хакерски офанзиви – просто не са забавни за хакване.

Противно на общите хрумвания, старите системи към момента се употребяват много необятно и промяната им без последна нужда не се чака.  По принцип това е съоръжение, което е проектирано да издържи десетилетия и е по-лесно да се размени напълно, в сравнение с да се пренастрои. По този метод американските самолети към момента изтеглят актуализации на услугите от дискети. И американската войска размени компютрите IBM Series-1 на контролните панели за нуклеарни оръжия едвам след петдесет години приложимост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР