Компанията Unilink Group придоби Safety Broker, най-големия дистрибутор на застраховки

...
Компанията Unilink Group придоби Safety Broker, най-големия дистрибутор на застраховки
Коментари Харесай

Застрахователят Unilink продължава експанзията си и инвестира в Румъния

Компанията Unilink Group закупи Safety Broker, най-големия дистрибутор на застраховки в Румъния, опериращ и в Молдова, оповестиха от „ Ай енд Джи Брокерс “. Фирмата от северната ни съседка има 8% дял на застрахователния пазар там.

Припомняме, че през януари тази година българската компания „ Ай енд Джи Иншурънс Брокерс “ ООД притегли най-големия полски вложител Unilink Group S.A. и с това сложи началото на интернационална агресия за създаване на най-широката застрахователна дистрибуционна мрежа в района на Централна и Източна Европа.

Safety Broker е водач на румънския и молдовския осигурителен пазар. Компанията е учредена през 2005 година и популяризира необятна гама застрахователни артикули посредством лични клонове, извънредни франчайз клонове и интернет. След договорката, Safety Broker ще продължи да се ръководи от сегашния Управителен съвет, ръководен от неговия създател, акционер и основен изпълнителен шеф Виорел Василе.

Unilink поредно ползва проекта, ориентиран към създаване на най-голямата платформа за продажба на застраховки в района на Централна и Източна Европа. През тази година Unilink Group чака да приключи с награди от близо 650 млн. евро общо за пазарите, където оперира, което ще ѝ даде позиция № 1 в застраховането в района на Централна и Източна Европа. Една от значимите цели на Unilink е да се обменя ноу-хау сред обособените пазари и да се развива позитивния имидж на полското предприемачество в Европа.

Новата инвестиция на румънския осигурителен пазар е обвързвана с неговия висок капацитет за развиване, произлизащ от доста по-ниско от европейското, застрахователно навлизане и доминирането на обичайните канали за разпространяване.

„ Виждаме голям капацитет, обвързван с обмена на ноу-хау и опит в границите на Unilink Group, по-специално в региона на ИТ, моделите на дистрибуция, в това число корпоративен бизнес и стратегии, съдействие със застрахователните компании и маркетинг. Заедно с фирмите от Групата, опериращи в Полша и България, ще изградим най-силния състезател в нашата част от Европа, предлагайки най-хубавото обслужване на клиенти и сътрудници и най-професионалното съдействие със застрахователните компании “, отбелязва Виорел Василе.

Групата също по този начин непрестанно влага в ИТ системи, процеси и екип, подобрявайки модела на съдействие за застрахователните сътрудници.

Сделката за Safety Broker изисква утвърждение от Румънската работа за защита на конкуренцията и отбраната на потребителите и Румънския орган за финансов контрол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР