Компанията Uber Technologies поднови тестове на безпилотни автомобили по пътищата

...
Компанията Uber Technologies поднови тестове на безпилотни автомобили по пътищата
Коментари Харесай

Uber подновява тестовете на автономни коли

Компанията Uber Technologies възобнови проби на безпилотни коли по пътищата в Съединени американски щати. Изпитанията бяха спрени преди 9 месеца, откакто движеща се на самостоятелен режим кола на Uber блъсна и умъртви пресичаща пътя жена. Инцидентът се случи в предградие на Финикс, щата Аризона.
Възобновяването на тестванията стана допустимо след получено позволение от управляващите на Пенсилвания. Първият град, по който ще се появяват безпилотните коли на Uber, е Питсбърг. Именно там преди 2 години започва програмата на компанията.
Сега обаче тестванията ще бъдат подложени на съществени ограничавания. По-рано безпилотните коли бяха допускани до публични пътища в жилищни региони при относително висока скорост по всяка време на денонощието, като в тях трябваше да има един оператор и се допускаше возенето на пасажери.

По новите правила, самостоятелните машини ще се движат единствено на сектор от 1,5 км със скорост до 40 км/ч в изсъхнало вруме и единствено в светлата част на денонощието. На борда на автомобила би трябвало да има най-малко двама оператори, като им се не разрешава да изключват системата за автоматизирано прекъсване. Състоянието на двамата чиновници ще се управлява непрестанно от офиса на компанията.
В Uber са принудени да одобряват всички ограничавания, защото досега в плана са вложени над 300 млн. $, които в противоположен случай ще отидат напразно. В компанията считат да потвърдят на управляващите, че безпилотните коли са безвредни и по този начин са получат по-голяма независимост при тестванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР