Компанията, стояща зад една от страниците във Facebook, която социалната

...
Компанията, стояща зад една от страниците във Facebook, която социалната
Коментари Харесай

Руска компания съди Facebook заради премахнат профил

Компанията, стояща зад една от страниците във Фейсбук, която обществената мрежа отстрани като част от битката си с дезинформацията и подправените сметки, е завела дело против нея. Според Reuters Federal Agency of News LLC, известна още като FAN, обвиява Фейсбук, че попречва правото ѝ на свободно слово от името на държавното управление и я дискриминира поради съветския ѝ генезис. Страницата на FAN беше един от сметките, изтрити през април, откакто американското Министерство на финансите вкара наказания против съветската Internet Research Agency (IRA) поради всяване на различия по време на президентските избори през 2016 година



В решението си да отстрани страницата на FAN Фейсбук се уповава на мощните връзки сред двете организации, които даже разделят една и съща офис постройка. Освен това, FAN назначи на работа Елена Алексеевна Хусяйнова, която беше упрекната от американските управляващи в интервенция в провелите се неотдавна избори. Тя се счита за основен счетоводител на план Lakhta - акция за въздействие, подкрепена от Кремъл, която породи политическо напрежение в Съединени американски щати.

FAN отхвърлят да са част от Lakhta и прибавят, че Хусяйнова не е имала власт над издателското наличие, което се разгласява от IRA. В документите по делото съветската компания се разказва като " самостоятелна, достоверна и законна организация, която разгласява материали, представляващи интерес за необятната общност ". Сега от FAN желаят да блокират решението за закриване на акаунта си и да им бъде изплатено обезщетение, само че, съгласно правни специалисти, вероятността американския съд да постанови сходно решение са минимални.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР