Компанията сравнява CO2 емисиите за двата типа технологииПрототип на бензиновия

...
Компанията сравнява CO2 емисиите за двата типа технологииПрототип на бензиновия
Коментари Харесай

Mazda обеща бензинов двигател, чист като електрически

Компанията съпоставя CO2 излъчванията за двата вида технологии

Прототип на бензиновия мотор Skyactiv-X, предстоящ на пазара до края на март 2019 година

Японската компания Mazda създава мотор с вътрешно горене, който няма да замърсява атмосферата повече, в сравнение с електрически мотор, заяви Automotive News.

Mazda базира изказванието си на калкулации за излъчванията, отделяни от електростанциите, които създават електричество за зареждане на безвредните коли. Що се отнася до бензиновите мотори, компанията регистрира замърсяването, което те предизвикват на атмосферата, на всички стадии – от добива на петрол до изгарянето на бензина в мотора на машината.

Новият бензинов мотор ще продължи линията Skyactiv. Първото потомство Skyactiv-G дебютира през 2011 година, а в този момент Mazda завършва създаването на Skyactiv-X, който се чака на пазара до края на март 2019 година Следващото потомство на мотора ще се назовава Skyactiv-3.

Mazda се стреми да увеличи КПД на мотора, като понижи загубите на сила за сметка на компресия и управляемо изгаряне на горивната примес по едно и също време в доста точки. Компанията дава обещание КПД на Skyactiv-3 до 56%, което е покрай теоретичния лимит за мотори от този вид.
още по тематиката
Ако създаването е сполучлива, отделянето на CO2 ще бъде понижено с една четвърт, което ще нарежда Skyactiv-3 наедно с електрическите мотори по общото количество излъчвания.

Трябва да се има поради обаче, че не цялото електричество се създава от централи с гориво, което прави уязвимо сравнението на Mazda. От друга страна, и работата на слънчевите акумулатори е съпроводени с обособяване на CO2. Във всички случаи, обективната оценка е сложна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР