Компанията SpaceX на Илон Мъск е наела 14-годишен тийнейджър от

...
Компанията SpaceX на Илон Мъск е наела 14-годишен тийнейджър от
Коментари Харесай

14-годишен е нает от SpaceX като софтуерен инженер

Компанията SpaceX на Илон Мъск е наела 14-годишен младеж от американския щат Калифорния да работи като софтуерен инженер, заяви вестник " Лос Анджелис Таймс ".


14-годишният Кайран Куази скоро ще приключи инженерното учебно заведение към университета в Санта Клара и ще стартира работа в SpaceX, която създава съоръжение за сателитни връзки и галактически кораби. В компанията той си е обезпечил позиция като софтуерен инженер.

Младежът споделя, че университетските години са били най-щастливите в живота му. Новата работа ще му даде опция да взе участие в нещо по-голямо от самия него.

Куази става прочут с ранните си интелектуални умения. На двегодишна възраст той приказва с цели фрази, а на девет години минава от трети клас в лицей, където съгласно него стартира да учи на подобаващото за него равнище. На деветгодишна възраст тестванията за просветеност демонстрират, че равнището му на просветеност е в диапазона от 99 % от общото население.

В бъдеще американецът има намерение да работи с екипа, който създава сателитния интернет Starlink в SpaceX. В допълнение към образованието си Куази обича да играе видеоигри и да чете научна фантастика./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР