Компанията собственик на Фейсбук - Мета бе осъдена да плати

...
Компанията собственик на Фейсбук - Мета бе осъдена да плати
Коментари Харесай

Известен руски треньор осъди Фейсбук да му плати 1 милион евро

Компанията притежател на Facebook - " Мета " бе наказана да заплати 65 милиона рубли (около 1 милион евро) на известния някогашен футболист, а в този момент треньор Дмитрий Хохлов.

Социалната мрежа преди време блокира споменаването на фамилното му име и го дефинира като " враждебна тирада " и обидно за украинците.

Според Солнцевския съд в Москва Хохлов е бил дискриминиран и са му нанесени морални вреди.

В решението се дава период от един месец от " Facebook " да трансформират държанието си към Хохлов.

През септември предходната година треньорът се ядоса, че няма достъп до " Facebook ", а другари и познати, които напишат името му, получават възбрана за по една седмица.

" Работил съм цялостен живот за това име, а в този момент някой се пробва да го заличи. Приятели ми предложиха да си сменя семейството, само че няма да го направя ", ядоса се някогашният футболист.

Адвокатката на Хохлов - Анна Варганова съобщи, че е поискала три пъти по-голяма сума от съда, само че за нея и клиента ѝ е най-важно възбраната върху името му да бъде отстранена.

Припомняме, че от края на март Русия спря достъпа на всички платформи на " Мета " ( " Facebook ", " Инстаграм " и т.н.) с обвиняването, че компанията употребява подправено наличие, с цел да дезинформира съветските си консуматори. Освен това " Мета " беше избрана за екстремистка организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР