Компанията SF Motors, основана от китайската група Sokon (занимава се

...
Компанията SF Motors, основана от китайската група Sokon (занимава се
Коментари Харесай

Заводът на Hummer ще прави китайски коли на ток

Компанията SF Motors, учредена от китайската група Sokon (занимава се с търговски превози), показа два електрически кросоувъра. Мощността на всяка от машините е 1073 к.с., като се чака напълно скоро те да се появят на пазара.
Електромобилите ще се създават в някогашния цех на компанията AM General в щата Индиана, където до преди години се сглобяваше „ гражданската” версия на армейския всъдеход Hummer. Там се намира и техническият център на новата компания, който се оглавява от един от съоснователите на Tesla Motors – Мартин Еберхард.


Към момента SF Motors еготова с два всъдеходни модела – SF5 и SF7. Те са построени на една платформа, като могат да се конфигурират с два, три или четири електромотора. Шасито разрешава моторите и акумулаторите да се проектират независимо, тъй че за бъдеще да вероятни и други разновидности.
Засега няма детайлна информация за електрическите автомобили, известно е единствено мощността на топ-версии – 1073 к.с., както и пробегът им – към 500 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 3 секунди, настояват от компанията-производител.


Първи на пазара ще се появи компактият SF5, чието серийно произвеждане ще започва през 2019 година След него ще излезе и по-големият SF7. Цените на моделите ще започват от 50 000 $. Целта на компанията е да създава по 50 000 коли в Индиана и още 150 000 машини в завода си в Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР