Компанията Сенакс ООД е една от най-активните на българския мотоциклетен пазар. Чрез

...
Компанията Сенакс ООД е една от
най-активните на българския
мотоциклетен пазар. Чрез
Коментари Харесай

Интересни премиери от MV Agusta, Benelli и KYMCO

Компанията Сенакс ООД е една от най-активните на българския мотоциклетен пазар. Чрез своето мото подразделение Motopoint, Сенакс е представител на водещи марки в сектора - MV Agusta, Benelli, KYMCO и Quadro. Първите три марки ще имат много министър председатели на ревюто Moto Expo 2020.
Традиционното ревю Moto Expo 2020 за втора поредна година ще бъде в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 20 до 24 март 2020 година То е организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дългогодишен сътрудник - “Експо Тим ” ООД.
Щандът на Motopoint на Сенакс ще бъде на площ от 216 кв. м. На него посетителите по ще могат да видят няколко министър председатели.

MV Agusta

Легендарната марка MV Agusta ще направи тази година три министър председатели. И трите нови машини вече бяха показани на EICMA 2019 в Милано през ноември. Единият е Rush 1000 Beast Mode, който веднага след премиерата си се трансформира в култ на почитателите. С феноменалните 212 к.с, това произведение на изкуството от Варезе, прекатурна визиите за нейкид. Двигателят е 4 цилиндров, 4 тактов, 16 клапана, 8 инжектора, с размер 998 куб. см. Мощностите на елемента в действителност са две – 153 кВт (208 к.с) при 13 000 об/мин и 156 кВт (212 к.с.) при 13 600 об/мин. Максималният въртящ момент 116,5 Нм при 11 000 об/мин.
Моторът тежи 186 кг и има 8-степенен тракшън надзор, 4 карти за настройки на двигателя, електронен двупосочен куик шифтър. Електронният демпфер Öhlins EС е с ръчен и автоматизиран режим на работа. Таблото за ръководство TFT е с 5-инчов цветен екран, круиз надзор, Bluetooth, GPS и приложение MVride за навигация. Има настройки на мотора, Launch Control и други
Другата премиера е Brutale 1000 RR, които е със същия 4-цилиндров, еднолитров мотор. Максималната мощ е 153 кВт или 208 к.с. при 13 000 об/мин. и въртящ миг 116,5 Нм при 11 000 об/мин. Максимална скорост е над 300 км/ч. Теглото е 186 кг.
Третата премиера от Варезе е Superveloce 800. Той е създаден по случай 75-годишнината на марката. Благодарение на него MV Agusta спечели премия от "Lombardy`s Design Excellence ". С неповторимия си жанр, Superveloce 800 е оформен по концепцията за „ Motorcycle Art ” и продължава да поддържа модата за дизайн на мотоциклетите. Тази премия е един от най-добрите способи да се означи 75-годишнина. За нео-класическият мотоциклет Superveloce 800, както при всички продукти на MV, дизайнерският метод се фокусира главно върху производителността, позволявайки функцията да дефинира формата, най-старата традиция на MV Agusta.
В момента Superveloce 800 е претендент за престижната премия Compasso d`Oro 2020 от Фондация ADI. Тя цели да поддържа разпространението на дизайнерската култура, нейното завещание, да насърчи етиката на резистентност и качество. Двигателят е 3 цилиндров, 4-тактов, с 12 клапана, 6 инжектора и размер 789 куб. см. Мощността му е 148 к.с. при 13 000 об/мин. Максималният въртящ миг е 88 Нм при 10 600 об/мин. Максимална та скорост скорост е 240 км/ч. Машината тежи 173 кг.
Benelli

Друга именита марка – Benelli има премиери за България и нова цветова схема (Flash Green) в дребните кубатури. Benelli 752 S с ABS има съвременен дизайн със спортни и завладяващ линии. Това е нейкид, способен да пленява от пръв взор. Двигателят е 2-цилиндров, 4-тактов, с водно изстудяване и кубатура 754 куб. см., 4 клапана за цилиндър с двоен разпределителен вал (DOHC). Мощността е 56 кВт (76,2 к.с.) при 8500 об / мин. Максималният въртящ миг е 67 Нм при 6500 об/мин.
От Benelli затвърждават класическата си линия с Imperiale 400, имитация на историческата гама на Benelli-MotoBi, създадена през 50-те години. Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов, с въздушно изстудяване и размер 373 куб. см. Мощността му е 15,5 кВт при 8500 об/мин., а мехлем. въртящ миг 29 Нм при 6500 об/мин.
Ще бъдат показани също, новата цветова скица Flash Green, за модели BN125, TORNADO NAKED 125, BN251 и 302 S. Както и фейслифта на модели TRK502 и TRK502X.

KYMCO

KYMCO ще бъде с 2 министър председатели. Популярният модел на марката Agility пораства до Agility 300i R16 ABS. Скутерът става още по-практичен и технологичен, защото навлиза в горния сегмент. Скутерът несъмнено е комфортен за в града. Но Kymco Agility 300i R16 ABS е съвършен и за тези, които пътуват по околовръстното или по автомагистралата. Багажникът под седалката събира две фул фейс каски, а платформата, оборудвана с тунел, предлага комфортно и достатъчно пространство за слагане на краката ви в естествено състояние.
Kymco Agility 300i R16 ABS се предлага общоприетоо с футуристичната осведомителна система Kymco Noodoe. Това е персонален технологичен асистент, който ви разрешава да свържете скутера към вашия смарт телефон, като по този начин отстрани всяко разпръскване на ездача. Agility 300i ABS постоянно е отлично разпознаваем посредством на осветителната система Full Led. Тя гарантира максимална видимост за лидера. Представлява същински светещ автограф на скутера както денем, по този начин и в тъмното. В допълнение, Agility 300 е оборудван с Keyless, който ви разрешава да отключите и стартирате скутера посредством обикновено дистанционно ръководство
Моделът е оборудван с куфар, огромна слюда и гардове на ръкохватките.
Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов с водно изстудяване и размер 276 куб. см. Мощността е 17 кВт (23,1 к.с.) при 8000 об/мин., а въртящият миг е 22,5 нМ при 6500 об/мин. Теглото е 191 кг.
People S 150i ABS е нов, еластичен и лек. С новия си G5 Eco мотор той е по-екологичен и подсигурява още по-нисък разход. Между светофарите и в градския трафик People S успява да даде всичко допустимо и да задоволи всички потребности на съвременната мобилност, характеризираща се с комфорт, безопасност, и без да жертва удоволствието. Конкретните форми на високоефективните Full Led светлини го правят, удобен даже при каране вечер. Това е украшение на технологията на много достъпна цена. Това съответствие - качество-цена постоянно е било една от основните мощни страни на всеки продукт на Kymco и новият People S не е изключение.
Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов с въздушно изстудяване и размер 150 куб. см. Мощността му е 10,3 кВт (14 к.с.) при 8500 об/мин. Въртящият миг е 12 Нм при 7000 об/мин.
Освен мотоциклети и скутери, компанията е представител и на редица аксесоари, които също ще могат да се видят на щанда на Сенакс. Сред тях са и каските ARAI. От тях ще бъдат показани два нови модела.
Моделът RX-7V Racing е всичко, което Arai знае за производството на най-хубавите каски за мотоциклетни надпревари. А RX-7V Racing отива една крачка напред с допълнителен технологичен пласт. RX-7V Racing е първата каска за свободния пазар, изцяло одобрена от ФИМ.
ARAI CONCEPT-X е модел имитация от 80-те години, създаден за нейкид байковете. Шлемът припомня елементарния, само че нападателен жанр от онази ера. Каската идва от сърцето на ARAI. Грубата елементарност на Concept-X е артикул на въображението. Но не се заблуждавайте! Докато ретро стилът може да привлече вниманието, каската мина през строгите вътрешни проби на Arai. Така че под нападателния тип ще намерите здрава, лека PB e-cLc обвивка, с гладка и кръгла форма, подсилена с патентован „ периферен колан ” на Arai.
Ще бъде показана и новата колекция екипировка на RST. Основен акцент ще бъде новата AIR BAG SISTEM, създадена съвместно със състезатели от ТТ на остров Ман Ще има опция за проява и тест на новата система. Тя влиза в продажба от края на март 2020 година

*Източник: Moto Expo 2020
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР