Компанията SAP, която се занимава с програмно осигуряване за автоматизираното

...
Компанията SAP, която се занимава с програмно осигуряване за автоматизираното
Коментари Харесай

SAP е най-скъпата германска компания


Компанията SAP, която се занимава с програмно обезпечаване за автоматизираното ръководство на бизнес процесите, е приета за най-скъпата немска компания. Борсовата стойност на SAP се прави оценка на към 104 милиарда евро, оповестява ДПА, базирайки се на консултантската компания Pricewaterhouse Coopers (PwC).

Така SAP изпревари такива огромни и водещи компании като „ Сименс “ /94 милиарда евро/ и „ Фолксваген “ /84,6 милиарда евро/. В първата десетка са попаднали застрахователят „ Алианц “ /84 милиарда евро/, фармацевтичният тръст „ Байер “ /80,5 милиарда евро/ и автомобилните колоси „ Даймлер “ и BMW /съответно 77 и 57 милиарда евро/. Според проучването, стоте най-скъпи немски компании са нараснали своята борсова стойност от 2014 година с 33%.

Най-скъпите в света

Въпреки че SAP е един от водачите в своята област, той даже не влиза в първата десетка нито в Европа, нито в света. Най-скъпата европейска компания е петролният тръст „ Шел “, който е оценен на 213 милиарда евро. След него са производителите на храни „ Нестле “ и фармацевтичният колос Novartis от Швейцария.

В първата десетка има компании единствено от Съединени американски щати и Китай, като първите три са профилирани във високите осведомителни и компютърни технологии. На първо място е „ Епъл “, чиято борсова стойност се прави оценка на 703 милиарда евро, на второ – компанията Alphabet, ръководеща активите на Google, а третото място е за корпорацията „ Майкрософт “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР