Компанията предоставя възможност на клиентите си за самоотчет към 30

...
Компанията предоставя възможност на клиентите си за самоотчет към 30
Коментари Харесай

ЧЕЗ ще извърши извънреден отчет на електромерите във връзка с предстоящото изменение на цените на тока

Компанията дава опция на клиентите си за самоотчет към 30 юни

Във връзка с установяване от Комисията за енергийно и водно контролиране на нови цени на електрическата енергия, в действие от 01.07.2021 година, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД ще извърши изключително отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на 29 юни 2021 година, вторник, на уеб страницата на сдружението: www.cez-rp.bg /в секция „ Графици “, https://www.cez-rp.bg/bg/grafici/. След тази дата информация за графика на изключителното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.
С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 542 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 01.07.2021 година
Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в еднакъв ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.
За гарантиране на оптималната уместност при фактуриране на употребяваната електрическа енергия, клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2021 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на сдружението.
Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, следва да отчетат показанията на електромера си на 30 юни 2021 година и да подадат данните към ЧЕЗ Разпределение сред 1 и 4 юли 2021 година, в това число. За задачата на тяхно разположение са:
уеб-сайтовете www.cez-rp.bg: секция „ Електронни услуги “, в меню „ Деклариране на показания: https://info.cez.bg/webint/app/vok_selfmeter.php; или www.cez.bg, секция „ Е-услуги “, в меню „ Деклариране на показания “, https://www.cez.bg/bg/e-uslugi/deklarirane-pokazania-2014-bak.html) имейл [email protected] телефонна линия 0700 10 010 (меню 2) центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.
Клиентите би трябвало да посочат данните от електромера по всички цени, потребителски номер, абонатен номер, трите имена на титуляря и адреса на обекта, за който се заявяват показания. Подадените данни от самоотчета през този интервал се смятат за регистрирано ползване към 30.06.2021 година, в това число.
Фактурите за месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала – по остарели и по нови цени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР