Компанията Pfizer ще продава всички свои патентовани лекарства - включително

...
Компанията Pfizer ще продава всички свои патентовани лекарства - включително
Коментари Харесай

Pfizer ще продава без печалба всичките си патентовани лекарства на страни с ниски доходи

Компанията Pfizer ще продава всички свои патентовани медикаменти - в това число Paxlovid за лекуване на COVID-19 и препарата за рак на гърдата Ibrance, на 45 от най-бедните страни в света, освен това – на цена без облага. Това оповестиха от фармацевтичния колос, предва Reuters.  
 
Избраните страни с невисок Брутният вътрешен продукт нямат добър достъп до новаторски лекувания, а също така може да са нужни години, с цел да бъде допустимо в тях да се лекуват хора по нови способи, съгласно фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “.
 
Pfizer съобщи, че проектът включва 23 напълно притежавани, патентовани медикаменти и ваксини, които лекуват инфекциозни болести, някои типове рак и редки и възпалителни болести. В допълнение към Paxlovid и Ibrance, описът включва имунизацията против пневмония Prevnar 13, лекарство за ревматоиден артрит Xeljanz и за лекуване на рак - Xalkori и Inlyta.
 
В листата е и имунизацията против COVID-19, създадена от Comirnaty с BioNTech.
 
Главният изпълнителен шеф Алберт Бурла сподели в изявление, че всички медикаменти, които се оферират, би трябвало да бъдат потребни.
 
„ Но явно антивирусното средство (Paxlovid) ще бъде доста значимо за тях – в случай че имат потребност от него, те могат да го получат неотложно “, увери той.
 
27-те страни с ниски приходи и 18 страни с даже още по-ниски такива, са включени в това, което Pfizer назовава „ Споразумение за по-здравословен свят “. Те обгръщат по-голямата част от Африка и огромна част от Югоизточна Азия. Пет страни - Руанда, Гана, Малави, Сенегал и Уганда - към този момент са се заели да се причислят към съглашението, което беше оповестено на Световния стопански конгрес в Давос.
 
Президентът на Малави Лазарус Чаквера сподели в изказване, че съглашението ще разреши на страните и производителя на медикаменти да споделят „ тежестта на разноските и дилемите при производството и доставката на доставки, които ще спасят милиони животи “.
 
Pfizer беше подложен на критика за метода, по който разпространяваше своята ваксина против COVID-19. Някои по-бедни страни чакаха месеци, с цел да получат препарата против ковид, напомня организацията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР